Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Oprez večeras zbog kiše i mokrih kolovoza

Vozače u Srbiji večeras očekuje umeren saobraćaj bez vanrednih zastoja, ali se zbog najavljenih padavina i mokrih kolovoza savetuje oprezna vožnja, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Srbija dobila još jednu stranku

U Srbiji je registrovana još jedna stranka - Bolja Srbija, a njen lider je Dragan Jovanović, predsednik Skupštine opštine Topola i narodni poslanik.

Šabić: Srbija nije kolonija da investitor suspenduje zakone

Ugovor koji je Srbija sklopila sa Fijatom sadrži odredbe o poverljivosti, ali i odredbe o odstupanju od poverljivosti, ako to nalaže pravo Republike Srbije, rekao je poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i dodao da Srbija nije kolonija pa da strani investitor suspenduje domaće zakone.

AMSS: Više ispravnih vozila na srpskim putevima

Besplatna provera tehničke ispravnosti automobila Auto-moto saveza Srbije na početku leta pokazala je rast ispravnih i bezbednih vozila u Srbiji, i procenat neispravnih automobila smanjen je ispod trećine pregledanih vozila, saopšteno je iz AMSS-a.

RHMZ: Večeras stiže osveženje

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne su, uz lokalni razvoj oblačnosti, ponegde mogući pljuskovi s grmljavinom.

Što pre se treba navići na promenu klime

U danima kada se ne zna da li više greje sunce ili žestoki plamen koji je ojadio i unesrećio pola regiona, ali i Srbiju, u kojoj tokom vrelih letnjih meseci ponekad u jednom danu bukne i do 200 požara, sve češće i glasnije se govori o direktnoj vezi klimatskih promena sa vatrenim stihijama i drugim nepogodama koje ozbiljno prete naseljima i ljudima širom sveta.

Malinari odustali od protesta

Na sastanku ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i predstavnika malinara iz cele Srbije, danas je dogovoreno da se cena maline prati i da se osnuje Nacionalni savet, koji bi se bavio problemom malinara koji traju gotovo već dve decenije, a malinari su odustali od sutrašnjeg protesta.