Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Inspekcija u bolnicama zbog smrti majke i bebe

Ministarstvo zdravlja poslalo je inspektore u KC Niš, Urgentni centar u Beogradu i GAK Višegradska, odnosno u sve zdravstvene ustanove u kojima je bila primljena Ivana Kostić iz Niša, koja je nakon porođaja u Beogradu preminula, a tri dana posle rođenja umrla je i njena beba.

"Spremne otpremnine za 1.200 prosvetara"

Za zaposlene u prosveti obezbeđeno je 1.200 otpremnina i sada predstoji da se uradi lista tehnoloških viškova i da se vidi ko za njih može da aplicira, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.

Jeremić: Opozicija da zajedno nastupi na izborima u Beogradu

Predsednik Centra za međunarodnu politiku i održivi razvoj Vuk Jeremić izjavio je da bi na predstojećim beogradskim izborima opozicija trebalo da nastupi jedinstveno i ocenio da bi sve drugo osim zajedništva poslalo obeshrabrujuću poruku biračima.

Velika matura umesto prijemnog ispita od 2021.

Velika matura, koja treba da zameni prijemni na fakultetima, planirano je da bude uvedena od 2021. godine, a prva generacija koja će je polagati su sadašnji mali maturanti koji ove godine upisuju srednju školu.

Centar za socijalni rad: Dosadašnji susreti oca i dece proticali bez incidenata

Centar za socijalni rad Beograda, povodom jučerašnje tragedije kada je muž kamenom ubio ženu u prostorijama Centra na Novom Beogradu, navodi da je ta porodica u evidenciji ustanove od 2010. upravo zbog nasilja i tvrde da je Centar radio u skladu sa ovlašćenjima, a da su dosadašnji susreti oca i dece proticali bez incidenata.

Više tužilaštvo: Nismo nadležni za rušenje u Savamali

Više javno tužilaštvo ocenilo je da se u slučaju rušenja objekata u Savamali eventualno radi o krivičnim delima iz nadležnosti osnovnog tužilaštva, pa je spise tog predmeta ustupilo na dalje postupanje Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, saopšteno je danas.