Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Skupštinski odbor podržao kandidate za Agenciju za borbu protiv korupcije

Odbor Skupštine Srbije za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu podržao je danas predloge kandidata za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije koje su podneli Državna revizorska institucija, Socijalno-ekonomski savet i zaštitnik građana i poverenik za informacije od javnog značaja.

Mihajlović: Počinje održavanje puteva po učinku

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je prvi put raspisan tender za održavanje puteva po učinku i to za prvih 3.000 km puteva, kao i da će za preostalih 13.000 km putne mreže tender biti objavljen do kraja godine.

Milisavljević traži obavezne zdravstvene preglede svih građana

Poslanik Demokratske stranke Dušan Milisavljević zatražio je danas uvođenje obaveznih zdravstvenih skrining pregleda svih građana, da bi se smanjio broj obolelih od malignih tumora i kardiovaskularnih oboljenja, kao i dodatno oporezivanje prodaje "masne i brze" hrane.

Portal tanjuginfo.rs ugašen na zahtev Tanjuga

Po zahtevu Novinske agencije Tanjug, ugašen je portal tanjuginfo.rs, koji je svojevremeno osnovao estradni menadžer Saša Mirković, koji je uzeo ime i brend Tanjuga, sa kojim nije imao nikakve veze.

Ponuđena nagrada za informacije o ubistvu devojke na pumpi

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, u saradnji sa Kompanijom NIS, raspisalo je novčanu nagradu za građane koji dostave relevantne informacije koje mogu dovesti do otkrivanja razbojnika koji je opljačkao pumpu u Velikom Mokrom Lugu, kada je ubijena radnica pumpe Kristina Kaplanović.

Miki Manojlović: Pozorištu je najveću štetu nanela Demokratska stranka

Odluka žirija 62. Sterijinog pozorja, da nijednu od devet takmičarskih predstava ne proglasi najboljom, jasna je, nije potcenjivačka i nije imala nameru da vređa bilo koga, a politički razlozi besmislen su alibi za prosečan rezultat, izjavio je danas predsednik tog žirija, glumac i reditelj Predrag Miki Manojlović.

"EU veličanstven, ali preambiciozan eksperiment"

Evropska unija je veličanstveni eksperiment, ali možda preambiciozan, a razvoj u istočnoj Evropi blokira politika, ocenio je danas na konferenciji u Beogradu geopolitički analitičar Džordž Fridman.