Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

MMF: O povećanju plata i penzija na jesen

Šef Misije Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejms Ruf izjavio je danas u Beogradu da će se o povećanju plata i penzija razgovarati na jesen, prilikom dolaska delegacije zbog osme revizije aranžmana sa Srbijom.

Šarčević: Koncept male mature treba menjati

Koncept male mature prevaziđen je i treba ga menjati, smatra ministar prosvete Mladen Šarčević i dodaje da bi mala matura trebalo da bude "nezavisna eksterna ocena, kao i velika matura".

"Sloga" traži dozvolu za kupanje u fontani na Slaviji

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zatražili su od gradonačelnika Beograda Siniše Malog da predsedniku sindikata mašinovođa "Sloga - Srbija kargo Užice" obezbedi "specijalnu dozvolu" da se okupa ili opere u muzičkoj fontani na Slaviji posle marša od 200 kilometara.

Tuča u skupštini u Čačku

Na sednici Skupštine grada Čačka, danas popodne je došlo do tuče, intervenisala je i Hitna pomoć zbog povrede predsednika Skupštine grada Igora Trifunovića, a sednica je prekinuta do daljeg.

Vanredna situacija zbog deponije

Opštinsko veće i Štab za vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi proglasili su vanrednu situaciju na delu teritorije te opštine zbog opasnosti od otpada na lokalnoj deponiji koji ima neprijatan miris.

Predsednica komore izvršitelja: Žalbe na rad izvršitelja uglavnom neosnovane

Uvođenje institucije izvršitelja 2011. godine predstavljeno je kao lek za efikasniju naplatu dugova za komunalne usluge i konačno rasterećenje preokupiranih sudova u Srbiji. Međutim, već godinama građani, različite nevladine organizacije, ali i Zaštitnik građana kritikuju način na koji se zakonske odredbe sprovode u praksi.

Radnici "Goše" radikalizovali štrajk i blokirali pružni prelaz

Radnici Fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke, koji štrajkuju 101. dan, odlučili su da radikalizuju protest, tako što su od 7 do 10 časova blokirali pružni prelaz na međunarodnom železničkom koridoru Beograd - Solun, a u tom periodu bio je onemogućen i saobraćaj na magistralnom putu prema Topoli.

Kragujevac vodi po broju "preletača"

Posle godinu dana od poslednjih lokalnih izbora čak 105 odbornika u skupštinama 40 opština u Srbiji je promenilo partiju ili listu na kojoj su izabrani.