Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Poverenica: Gašić uvredio sve žene

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da je ministar Bratislav Gašić uvredio sve žene i da je njegova izjava nedopustiva.

Foliranje reforme

Umanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru za 14.512 zaposlenih je mimikrija i skoro u celosti se svodi na 12.000 radnika koji su stekli zakonske uslove za obavezujući odlazak u penziju.

Danas počinje postupak za rehabilitaciju Nedića

Pred Višim sudom u Beogradu, nakon višegodišnjih pokušaja, danas bi trebalo da počne postupak po zahtevu za rehabilitaciju predsednika srpske vlade za vreme okupacije u toku Drugog svetskog rata generala Milana Nedića.

U gepeku taksija torta sa 183 grama heroina

U akciji izvedenoj u noći između subote i nedelje, prokupačke policija je zaplenila oko 183 grama praškaste mase nalik na opojnu drogu heroin. Droga je pronađena sakrivena u torti u gepeku taksi vozila koje je saobraćalo od Kruševca prema Prokuplju.

VIDEO - Gašić: Volim novinarke koje lako kleknu

Ministar odbrane Bratislav Gašić danas je u Trsteniku potez novinarke koja je čučnula kako ne bi bila u kadru, prokomentarisao najgrubljim seksističkim rečima: "Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu".

Prekinut veliki lanac krijumčarenja droge

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala prekinuli još jedan veliki međunarodni lanac krijumčarenja narkotika, tako što su na graničnom prelazu Gradina u kamionu novopazarskih registarskih oznaka pronašli 16,13 kilograma heroina.

Postupak za rehabilitaciju Nedića počinje sutra

Pred Višim sudom u Beogradu, nakon višegodišnjih pokušaja, sutra bi trebalo da počne postupak po zahtevu za rehabilitaciju predsednika srpske vlade za vreme okupacije u toku Drugog svetskog rata Milana Nedića.

Od duvana više para u srpskoj kasi

Tržište duvana u Srbiji konačno se, posle dvogodišnjeg pada, blago oporavlja, na šta ukazuje povećanje naplate akciza u budžetu zahvaljujući opsežnim akcijama u borbi protiv šverca.

Mediji puni informacija koje u njima ne bi smele da se nađu

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ukazao je da u Srbiji u medije "kuljaju informacije koje u njima ne bi smele da se nađu - od medicinske dokumentacije, do rezultata poligrafskog ispitivanja".

Evro u ponedeljak 121,38 dinara

Dinar će u ponedeljak vredeti skoro isto kao juče i zvanični srednji kurs biće 121,38 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).