Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Zaduženi u švajcarcima najavili štrajk glađu

Građani zaduženi u francima koji šest dana protestuju ispred zgrade Vlade Srbije najavili su danas da će dovesti decu na protest i početi štrajk glađu, saopštio je organizator protesta Udruženje bankarskih klijenata "Efektiva".

Dinar nastavlja da slabi

Dinar je danas oslabio za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs je 121,4557 dinara za jedan evro.

Kertes oslobođen svih optužbi

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu subotičkog Osnovnog suda iz juna ove godine, kojom su, posle ponovljenog suđenja, odbijene optužbe protiv Mihalja Kertesa, pri čemu je i u prethodnom presudom iz 2014. bio oslobođen svih optužbi.

Srpska privreda na ivici bankrotstva

Sa ukupnim neto gubitkom od 1,1 milijarde evra napravljenim u 2014. godini srpska privreda je na ivici bankrotstva, pokazalo je istraživanje Saveza računovođa i revizora Srbije (SRRS).

Srbija dobija zeleni fond

Srbija će 2016. dobiti zeleni fond za finansiranje prioritetnih projekata zaštite životne sredine, najavila je državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović.

Apel vozačima zbog magle

Javno preduzeće "Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni u saobraćaju jer se, prema najavama Hidrometeorološkog zavoda očekuje magla u drugom delu noći i pred jutro.

Srbi masovno tuže, Strazbur masovno odbija

Građani Srbije među prvima su u Evropi koji sudu za ljudska prava u Strazburu podnose tužbe protiv države, nezadovoljni odlukama domaćih sudova, ali i zbog dužine trajanja postupaka.

Ruskinja švercovala praćke

Carinici na aerodromu "Nikola Tesla" sprečili su pokušaj krijumčarenja 100 zimskih kapa i 90 drvenih praćki, koje je u prtljagu nosila ruska državljanka.