Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Imlek: Proverite kvalitet mleka

Kompanija "Imlek" pružiće proizvođačima mleka informaciju o mestima na kojima svaki proizvođač može da proveri kvalitet i ispravnost mleka koje je proizveo, a čije rezultate ta kompanija priznaje, kako bi se zaštitili proizvođači čije mleko zadovoljava potrebni kvalitet, dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika "Imleka" i proizvođača.

Miler: Nemačka će ulagati u Srbiju

Nemački savezni ministar za ekonomsku saradnju i razvoj Gerd Miler, ministar privrede Željko Sertić i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović potpisali su danas Zajedničko pismo o namerama o inicijativi Nemačke i Srbije za održivi rast i zapošljavanje između Vlade Srbije i Vlade SR Nemačke.

Mišković 4. najbogatiji biznismen u regionu

Na listi najbogatijih preduzetnika u regionu, koji u novom izdanju donosi časopis Forbs, prva tri mesta drže Hrvati Ivica Todorić, vlasnik koncerna Agrokor, Branko Roglić vlasnik distributerske kompanije Orbiko i Emil Tedeski, vlasnik Atlantik grupe, dok je na četvrtom mestu srpski biznismen Miroslav Mišković.

Osumnjičeni u slučaju Šarić: Suđenje nije fer

Branioci u procesu protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc kokaina kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu nastavili su danas izlaganje završnih reči, tražeći od suda da odbije optužnicu.

Orbović: Otpuštanja država neće izdržati

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović izjavio je danas da će otpuštanje oko 9.000 zaposlenih iz javnog sektora biti veliki pritisak koji država neće moći da izdrži.

"Mediji u Srbiji sredstvo promocije i propagande"

Najnovije istraživanje javnog mnjenja o integritetu medija u Srbiji pokazalo je da manje od petine ispitanika ocenjuje da im mediji pomažu u donošenju važnih ličnih odluka, a jedva četvrtina da im oni pomažu u ostvarivanju njihovih prava i interesa, rekao je sociolog Zoran Gavrilović, programski direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI).

ANEM: Osuda pisanja "Informera" o konkursima

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija protestovala je zbog serije tendencioznih tekstova objavljenih u "Informeru" o navodnom sukobu interesa članova stručnih komisija koje su ocenjivale projekte podnete na konkurse Ministarstva kulture i informisanja za sufinansiranje u oblasti javnog informisanja.

Kosovo ne može da tuži Srbiju jer nije član UN

Najavljena tužba kosovskih vlasti protiv Srbije za genocid Međunarodonom sudu pravde (MSP) UN nije moguća iz više razloga, rekao je profesor međunarodonog javnog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu Bojan Milisavljević.

Grupa za novac napala dekana FPN?

Grupa mladića koja je uhapšena pod sumnjom da je napala dekana FPN-a Iliju Vujačića verovatno je to učinila za novčanu nadoknadu, pišu Večernje novosti. 

Platu sa zakašnjenjem prima 650.000 ljudi u Srbiji

U Srbiji oko 650.000 zaposlenih prima zarade sa zakašnjenjem, dok oko 50.000 njih ne prima nikako, rekla je danas Živka Pržulj sa Beogradske bankarske akademije, dodajući da zarade utiču na motivaciju radnika.

Počela kampanja merenja radona

Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije, u saradnji s Međunaronom agencijom za atomsku energiju i resornim ministarstvima, počela je danas u Zrenjaninu zvaničnu kampanju merenja radona u Srbiji.

Policija na svadbama skidala zastave Srbije

Tokom dva svadbena veselja proteklog vikenda u Kolašinu bile su istaknute zastave druge države, odnosno Srbije, na šta je reagovala lokalna policija i uklonila ih zbog zakonskih propisa, pišu "Dnevne novine".

Niže cene rominga u regionu od 30. juna

Međudržavni Sporazum o snižavanju cena rominga između Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije stupa na snagu 30. juna, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i najavio ukidanje analognog televizijskog signala od 7. juna na teritoriji čitave Republike.