Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Uhapšen zbog prodaje marihuane i ručne bombe

Novosadska policija uhapsila je tridesetšestogodišnjeg M. P. sa područja Bačke Palanke, zbog osnova sumnje da je proizvodio i prodavao drogu i nedozvoljeno držao oružje i eksplozivne materije.

Čistačice i bibliotekari škola ostaju bez posla?

Veliki broj pedagoga, psihologa, bibliotekara, blagajnika, sekretara, spremačica, domara i drugog nenastavnog osoblja u osnovnim i srednjim školama, sindikati veruju čak oko 4.000 ljudi, mogao bi od 1. septembra da ostane bez posla.

Dinar u ponedeljak slabiji

Dinar će u ponedeljak oslabiti prema evru 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 120,5570 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Vučić u sredu u Tirani

Premijer Srbije Aleksandar Vučić doputovaće u sredu u prvu zvaničnu posetu Tirani, potvrdio je direktor pres-službe albanskog premijera Endri Fuga.

Pokušao da prošvercuje dron

Carinici su danas na Aerodromu "Nikola Tesla" sprečili pokušaj krijumčarenja bespilotne letelice sa pratećom opremom, saopštila je Uprava carina.

Hadžić uskoro opet u Srbiji

Sudsko veće Haškog tribunala odobrilo je ponovno puštanje optuženika Gorana Hadžića na privremenu slobodu čim od Srbije budu stigle potrebne garancije.

Janković poziva na usvajanje njegovih ranijih inicijativa

Zaštitnik građana Saša Janković pozvao je danas nadležne organe da bez odlaganja razmotre i usvoje zakonske inicijative koje je radi jačanja prevencije i zaštite od porodičnog nasilja uputio još pre četiri godine, kao da i primene preporuke iz izveštaja o primeni opšteg i posebnih protokola za zaštitu žena od nasillja, koji je prošle godine podneo parlamentu.

Zaštićenu vrstu orlova trujemo pesticidima

Srbija se nalazi na vrhu evropske lestvice po biološkoj raznovrsnosti i jedan je od evropskih centara biodiverziteta, s obzirom da se 43 odsto vrsta koje naseljavaju Evropu nalazi u Srbiji, rekla je direktorka Svetskog fonda za prirodu za Srbiju Duška Dimović.

Na crno radilo 117 radnika

Inspekcija rada je kontrolom 264 poslodavca u Srbiji utvrdila da je među 832 njihovih radnika 117 radilo ''na crno'', odnosno nisu imali ugovore o radu, saopštilo je Ministarstvo rada.

Tribunal naložio povratak Šešelja do 26. maja

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić rekao je danas da je Žalbeno veće Haškog tribunala donelo odluku po kojoj lider radikala Vojislav Šešelj treba da bude vraćen u Hag do 26. maja.

Trojica uhapšena zbog nasilja u porodici

Pripadnici šabačke policije uhapsili su R.A. (55) i zadržali D.K. (25), obojicu iz okoline Šapca, zbog nasilja u porodici. I u Novom Pazaru uhapšena još jedna osoba.