Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Nestao dopisnik "Novosti"

Trebinjskoj policiji danas je prijavljen nestanak novinara Radivoja Gutića iz Trebinja, dopisnika "Večernjih novosti".

Nataša Kandić saslušana po tužbi Dikovića

Osnivač Fonda za humanitarno pravo, Nataša Kandić saslušana je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu po tužbi koju je protiv nje podneo načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, zbog povrede ugleda i časti objavljivanjem dosijea "Ljubiša Diković" u kojem se navodi da postoje indicije da je počinio ratne zločine.

Dinar sutra slabiji

Dinar će sutra oslabiti 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 120,6343 dinara za jedan evro.

FAP i Galenika na listi zaštićenih

FAP iz Priboja, beogradski poljoprivredni kombinat PKB i proizvođač lekova Galenika, neke su od firmi koje će država, najviše još godinu dana, nastaviti da štiti od poverilaca.

Od 1991. svaki drugi zakon usvojen po hitnom postupku

Skupština Srbije je od 1991. godine do danas svaki drugi zakon usvajala po hitnom postupku, a samo u 2014. po hitnoj proceduri doneto je 72 odsto ukupnog broja usvojenih akata, rečeno je na konferenciji "Ka boljim zakonima - Unapređenje zakonodavne procedure kroz bolje formulisanje procedure za hitan postupak".

Prigovore bankama pišu na ciglama, haubama, wc-daskama...

Nezadovoljni građani koji imaju kredite u švajcarcima već su počeli da prave veštačke gužve u bankama, ali imaju planove da od naredne nedelje direktorima banaka donose i prigovore napisane na ciglama, daskama, automobilskim haubama...

Oslobođen Luka Bojović

Luka Bojović i Vladimir Milisavljević su oslobođeni, a Sretko Kalinić i Miloš Simović osuđeni na 35 i 30 godina zatvora zbog više ubistava i pokušaja ubistva.

Ekstremisti otvaraju vrtiće na Kosovu

Obdaništa, škole i sumnjivi studentski domovi se finansiraju iz fondova nevladinih organizacija na Kosovu u sprezi sa islamskim ekstremistima i teroristima, piše danas Koha ditore, pozivajući se na izveštaj jedne inostrane obaveštajne službe.

Nikoliću dodeljeno kubansko odlikovanje

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Kubi, odlikovan je danas najvišim kubanskim odlikovanjem "Hose Marti", koje se dodeljuje za doprinos svetskom miru, obrazovanju, kulturi i nauci.

Kasne zakoni

Zakoni o javnim preduzećima, stranim ulaganjima, registru korisnika javnih sredstava, platnim razredima i hipoteci nisu usvojeni ni za više od godinu dana rada aktuelne vlade, iako je premijer Aleksandar Vučić u svom ekspozeu najavio da će biti završeni u prvih 100 dana, piše Danas.

Zemljotres kod Kuršumlije

Zemljotres jačine 2,7 stepeni Rihterove skale registrovan je jutros u 04.56 časova u regionu Kuršumlije, objavljeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.