Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Rašković Ivić ostaje na čelu DSS-a

Glavni odbor DSS-a usvojio je posle skoro devet sati rasprave izveštaj o radu predsednice partije Sande Rašković Ivić, koja zbog toga neće napustiti stranku.

Do sada predato 3.587 komada oružja

U okviru akcije legaliacije oružja u Srbiji do sada je predato 3.587 komada oružja koje je bilo u ilegalnom posedu, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i pozvao građane da registruju ili predaju nelegalno oružje do 4. juna i na taj način izbegnu sankcije. 

Blokiraju put jer nemaju vodu

Stanovnici raščanskog Brvenika, zapretili su da će blokirati magistralni put Kraljevo – Raška, i kažu da nikog nije briga što oni godinama nemaju pijaću vodu.

"Zbog Đelića ćemo ostati bez krava"

Domaći odgajivači krava, očajni zbog loših uslova koje je nametnuo sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU, uzdaju se u pomoć i reakciju države kako ne bismo potpuno ostali bez tog dela stočnog fonda.

Eksplozivna sredstva i dalje prete širom Srbije

U Srbiji čak na 2.300 hektara preti opasnost od kasetne municije, mina, bombi, raketa i drugih eksplozivnih sredstava, a registrovano je i 150 lokacija sa projektilima iz Drugog svetskog rata, kao i 12 lokacija na Savi i Dunavu.

Uhapšen zbog prodaje marihuane i ručne bombe

Novosadska policija uhapsila je tridesetšestogodišnjeg M. P. sa područja Bačke Palanke, zbog osnova sumnje da je proizvodio i prodavao drogu i nedozvoljeno držao oružje i eksplozivne materije.