Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Oprez zbog kiše i pljuskova

Promenljivo vreme, kiša ili povremeni pljuskovi u velikoj meri otežavaju prohodnost na pojedinim putevima, a AMSS savetuje opreznost.

Porasla podrška desnici u Srbiji

Najnovija istraživanja pokazuju da na političkoj sceni Srbije sve veću podršku imaju stranke desnog centra, a najveći skok zabeležila je SRS.

Muškarci sve češće žrtve trgovine ljudima

U Srbiji je prošle godine identifikovano 125 žrtava trgovine ljudima, od čega su 90 odsto bili muškarci, rekla je danas Dobrila Pejin iz Novosadskog humanitarnog centra, upozorivši da su trafiking i prostitucija u veoma bliskoj vezi.

Zašto mladi beže iz Srbije?

Srbija i dalje ima poteškoća da uspostavi jasne mehanizme za zadržavanje talenata, pre dve decenije oko dva odsto mladih ljudi napuštalo je Srbiju, a danas je taj procenat povećan na 15 odsto.

Stigao dopis: Hag traži Šešelja nazad

U Ministarstvo pravde Srbije stigao je dopis iz Haškog tribunala o povratku lidera Srpske radikalne stranke i haškog optuženika Vojislava Šešelja u tu ustanovu. 

Evro sutra 120,86 dinara

Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,3 odsto i zvanični srednji kurs biće 120,8693 dinara za jedan evro.

Janko Veselinović iz SDS podneo ostavku

Zamenik šefa poslanika SDS Janko Veselinović saopštio je danas da je podneo neopozivu ostavku na mesto zamenika predsednika skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.