Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Srbija podnosi dopunske argumente protiv Hrvatske

Srbija će u petak, 4. novembra, podneti Međunarodnom sudu pravde dopunske pisane argumente protiv Hrvatske u sporu u kojem su dve države jedna protiv druge podnele tužbe za genocid tokom sukoba u Hrvatskoj 1991-95.

Izazvao udes, pa gurnuo automobil u jezero

Požarevačka policija odredila je zadržavanje i podnela krivičnu prijavu protiv Zorana N. (36) iz Požarevca, zbog sumnje da je izazvao saobraćajni udes, pobegao sa mesta nesreće, potom potopio svoj automobil u obližnje jezero i prijavio da je vozilo ukradeno, saopštila je policija.

Tadić: Napad u Sarajevu ne povezivati sa svim muslimanima

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je sinoć da teroristički napad u Sarajevu nikako ne bi trebalo povezivati sa svim ljudima islamske veroispovesti, već se radi o religijskom ekstremizmu pojedinaca kojih ima i u drugim religijama.

Čanak: Proterati Konuzina iz Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak zatražio je u subotu da Srbija "protera" ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Konuzina.

Privedeno osam navijača u Zemunu

Na utakmici fudbalskih klubova Zemun i Balkan iz Mirijeva koja je igrana u Zemunu došlo je do incidenta među navijačima pa je osam osoba privedeno.

Uhapšena supruga Jašarevića

Supruga vehabije Mevlida Jašarevića, koji je juče pucao na američku Ambasadu u Sarajevu, Mirela, uhapšena je u blizini mesta Rahić kod Brčkog. Prethodno su u Gornjoj Maoči uhapšene dve osobe, koje se dovode u vezu sa napadom. Saslušanje Jašarevića je zakazano za sutra.

Tadić svestan da su građani nezadovoljni

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u subotu da je svestan da su građani nezadovoljni životnim standardom, ali da smatra da ništa ne rešavaju pozivi da se ne izađe na izbore ili da se ponište glasački listići.

Poginuli u sudaru s kamionom

Svetozar Jevrić (36) iz Beograda i Srđan Ciganjik (34) iz Vrbasa poginuli su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 6 časova na putu između Vrbasa i Bačkog Dobrog Polja.

Poginuo putnik u Čereviću

Stevo Drljača (36) iz Beočina poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 15 časova u Čereviću.

Raspisana poternica za ubistvo Zumberija

Na osnovu zahteva Misije UN na Kosovu, Interpol je na svojoj vebstranici objavio poternicu za petoricom, od šest, osumnjičenih za ubistvo pripadnika specijalne jedinice policije Kosova Envera Zumberija.

Privođenja u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu

Privedene osobe osumnjičene da su u bliskoj vezi sa Mevlidom Jašarevićem, koji je pucao na ambasadu SAD u Sarajevu, puštene su nakon obavljenog informativnog razgovora, rečeno je u MUP-u.

Pokušaj ubistva u Kaću

Policija je uhapsila 39-godišnjeg Dragana K. iz Kaća jer je ispred jednog ugostiteljskog objekta u ovom naselju pokušao da, posle kraće svađe, ubije 12 godina mlađeg Miloša P.

U nedelju pomeranje časovnika sat unazad

Letnje računanje vremena završava se u nedelju, 30. oktobra, u 3 časa ujutru, kada će kazaljke na časovnicima biti pomerene za jedan sat unazad, odnosno sa tri na dva sata ujutru.

Jašarević u bolnici

Mevludin Jašarević koji je juče pucao na američku ambasadu u Sarajevu nalazi se u bolnici Koševo, u Sarajevu, pod jakim policijskim obezbeđenjem.

Zaštita svedoka problematična

Specijalni izvestilac Saveta Evrope za zaštitu svedoka Žan Šarl Gardeto ocenio je da je zaštita svedoka na prostoru zapadnog Balkana i dalje problematična i da bi države morale da rade na poboljšanju tog pitanja.

Nova hapšenja rukovodilaca "Kolubare"

Dvojica direktora Javnog preduzeća "Kolubara", kao i direktor firme "Inos sirovine" iz Lazarevca uhapšeni su u petak zbog sumnji da su malverzacijama oko prodaje otpada oštetili "Kolubaru" za 58 miliona dinara.