Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Ruski umetnik Pjotr Pavlenski priveden u Parizu

Ruski umetnik Pjotr Pavlenski koji tvrdi da je odgovoran za sporni video snimak zbog kojeg je Benžamen Grivo odustao od trke za gradonačelnika Pariza, priveden je danas u okviru druge istrage, o nasilju počinjenom 31. decembra, saopštilo je tužilaštvo glavnog grada Francuske.

Kalifornija briše 85.000 sudskih presuda u vezi s marihuanom

Više od 85.000 presuda za manje prekršaje u vezi s konzumiranjem marihuane automatski će se izbrisati iz sudskih spisa zahvaljujući novom računarskom programu koji počinje da se primenjuje u Kaliforniji, gde je prodaja i upotreba marihuane u rekreativne svrhe legalizovana 2018. godine.

SAD ukida vize Hrvatskoj do kraja godine

Sjedinjene Američke Države trebalo bi do kraja godine da ukinu vize državljanima Hrvatske, a dve zemlje potpisaće sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, izjavio je u petak u Minhenu hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman.

Tramp skresao vojni budžet da bi gradio zid ka Meksiku

Pentagon je skresao milijarde dolara za finansiranje 17 aviona Ratne mornarice i Ratnog vazduhoplovstva i drugih vojnih programa kako bi oslobodio novac za izgradnju graničnog zida izmedju SAD i Meksika koji dugo zahteva predsednik Donald Tramp, ljuteći time ne samo Demokrate nego i "vojne jastrebove" u redovima njegovih Republikanaca.