Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Protestovali protiv ravnopravnosti polova

Hiljade muslimanskih fundamentalista okupilo se juče ispred parlamenta Tunisa kako bi protestovali zbog predloga vlade o ravnopravnosti polova, koje smatraju protivnim islamu.

Muzički festivali u borbi protiv seksualnog nasilja

Muzičari, pevači i obožavaoci muzičkih festivala u SAD pozvali su organizatore takvih manifestacija na promene u cilju borbe protiv seksualnog nasilja, podstaknuti pokretom "MeToo", pokrenutim posle izbijanja seksualnog skandala u filmskoj industriji.

Rekordan broj učesnika parade ponosa u Pragu

Rekordnih 40.000 LGBT aktivista, Pražana i turista prošlo je centrom Praga na osmoj paradi ponosa u glavnom gradu Češke, Prag prajdu, plešući, raspevani, sa balonima i zastavicama, u odeći u bojama duge, za kolonom 15 ukrašenih alegorijskih vozila.

Srbin izazvao udes u Hrvatskoj, 11 povređenih

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Okučana na autoputu Zagreb-Beograd rano jutros povređeno je 11 osoba, od kojih je troje teško, a svi su zbrinuti u bolnicama u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, objavili su danas zagrebački mediji pozivajući se na policijske zvničnike.

Još jedna žrtva požara u Atini

Broj nastradalih u velikom požaru koji je 23. jula opustošio područje istočno od Atine popeo se u subotu na 94, pošto je jedna žena u bolnici preminula od posledica zadobijenih povreda.

Bivša Trampova savetnica: On je rasista, kao da je pušten s lanca

Bivša direktorka komunikacija u odseku Bele kuće za unutarvladine komunikacije Omarosa Manigo Njumen u svojoj novoj knjizi tvrdi da postoje snimci na kojima se američki predsednik Donald Tramp izražava rasistički, kao i da se na brojnim događajima bez svoje supruge ponašao kao "pušten sa lanca".