Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Haradinaj: Tehnički dijalog je besmislen

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je tehnički dijalog prekinut jer Priština smatra da je on besmislen, ako prva tačka nije energetika, dok, kako kaže, Beograd i Brisel traže da se najpre razgovara o osnivanju Zajednice srpskih opština.

CIA imala tajne zatvore u Rumuniji i Litvaniji

Rumunija i Litvanija dozvolile su da na njihovim teritorijama budu smešteni tajni zatvori SAD u kojima su pritvoreni i zlostavljani Palestinac i državljanin Saudijske Arabije, presudio je danas Evropski sud za ljudska prava sa sedištem u Strazburu.

Pojedini lekari odbijaju da pruže pomoć migrantima u Sarajevu

Lekari i medicinske sestre u sarajevskim domovima zdravlja odbijaju da pruže pomoć migrantima i izbeglicama, a policajci imaju naredbu da migrantima ne sme da bude dozvoljeno okupljanje u većim grupama u gradu, ispričala je Klix.ba volonterka koja svakodnevno pomaže stotinama osoba, a koja želi da bude anonimna.

Pakistan i Indija dogovorili prekid vatre u Kašmiru

Indija i Pakistan su se dogovorili da prestanu da razmenjuju vatru, i artiljerijsku i iz manjeg, pešadijskog oružja, duž granice u spornom himalajskom regionu Kašmir i da poštuju sporazum o primirju star 15 godina.

SAD blokirale finalnu deklaraciju sa sastanka OECD-a

Sjedinjene Američke Države blokirale su danas usvajanje finalne deklaracije na godišnjem sastanku Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) u Parizu, u kojoj je trebalo da se osudi protekcionizam i podseti na posledice klimatskih promena, saopštilo je francusko predsednišvo.

VIDEO: Generalni štrajk paralisao Grčku

Generalni štrajk grčkih sindikata nezadovoljnih najavljenim merama štednje zatvorio je granične prelaze, zaustavljen je prevoz trajektima na grčka ostrva, a odloženi su i brojni letovi, javni prevoz i druge usluge.

Haker osuđen zbog napada na Yahoo

Kanadski haker u Sjedinjenim Američkim Državama osuđen je na pet godina zatvora zbog optužbi za učešće u sajber napadima ruske obaveštajne službe na Yahoo.

Generalni štrajk u Grčkoj pred početak letnje sezone

Hiljade radnika u grčkom privatnom i javnom sektoru, uključujući i zaposlene u javnom saobraćaju, s izuzetkom metroa, u avio i brodskim kompanijama i u medijima učestvovaće danas u generalnom štrajku i "Danu akcije širom zemlje".