Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

HRT: Hrvatska neće dalje zaoštravati odnose sa Srbijom

Hrvatska neće dalje zaoštravati odnose sa Srbijom i hrvatski ambasador neće biti povučen iz Beograda nakon što je ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević u Srbiji proglašen nepoželjnom osobom, javila je danas Hrvatska radio televizija (HRT).

Mađarska odbila da ratifikuje deklaraciju o migraciji

Mađarska je danas odbila da ratifikuje evropsko-afričku deklaraciju kojom se priznaju "prednosti migracija u smislu razvoja", usvojenu tokom ministarske konferencije u Maroku na kojoj je učestvovalo 60 zemalja Evrope i Afrike.

ETA objavila raspuštanje

Baskijska separatistička organizacija ETA objavila je danas "potpuno raspuštanje svih struktura" u pismu poslatom baskijskim institucijama i nevladinim organizacijama.

Tramp diktirao izveštaj o svom zdravlju

Nekadašnji lični lekar Donalda Trampa Harold Bornstin rekao je da mu je Tramp, u vreme dok je bio kandidat za predsednika SAD, "izdiktirao" izveštaj koji njegovo zdravlje predstavlja kao savršeno.

Zemljotres potresao Atinu i okolinu

Zemljotres jačine 4,1 jedinicu Rihtera pogodio je u utorak uveče oblast u blizini Atine, ali za sada nema izveštaja o eventualnoj šteti ili povređenima, saopštile su grčke vlasti.