Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Morski pas od 50 kila ulovljen u Petrovcu

Ribari iz Petrovca Špiro Zenović i Vuko Medin ulovili su jutros na četiri milje od obale morskog psa - modrulja dugog 2,5 metara i teškog 50 kilograma, objavio je portal "Vijesti".

Pronađena masovna grobnica u Obali Slonovače

Nova masovna grobnica, sa 29 tela, nađena je u nestabilnom predgrađu grada Jopoguna u Obali Slonovače, rekao je jedan stanovnik koji kaže da su to žrtve ubijene tokom političke krize koja je zemlju gurnula u nasilje.

Do kraja veka biće 16 milijardi ljudi na planeti

Sirovina na planeti je sve manje. Problem broj dva: globalno zagrevanje. Bez obzira na to broj Zemljana raste. Još koliko ove godine broj stanovnika na planeti Zemlji dostići će brojku od sedam milijardi.

Evropa ima zemnog gasa za sledećih 60 godina

Ogromna nalazišta gasa dovoljna da zadovolje potrošnju na kontinentu za čak 60 godina i smanje njegovu zavisnost od Rusije. Pod zemljom u Evropi nalazi se čak 624 biliona kubnih stopa gasa?

Kanađanka srpskog porekla tuži Soni

Nataša Maksimović iz Ontarija podnela je tužbu protiv kompanije "Soni" zahtevajući nadoknadu od milijardu kanadskih dolara zbog hakerskog upada koji je ugrozio privatne podatke velikog broja ljudi.

Tuča zakazana preko Fejsbuka

U sukobu dve grupe mladića u severnom delu Kosovske Mitrovice, 10 minuta nakon ponoći, povređene su tri osobe, od kojih jedna vatrenim oružjem.

Nasukao se brod sa emigrantima

Brod sa oko 300 emigranata iz Libije nasukao se u blizini luke na italijanskom ostrvu Lampeduza, a mnogi od njih bili su prinuđeni da skoče u more.

Zbog "mešovite veze" poginulo devet osoba

U sukobu muslimana i hrišćana u egipatskoj prestonici Kairu poginulo je devetoro, a ranjeno 144 ljudi, a zapaljena je i crkva, saopštili su danas lekarski i bezbednosni zvaničnici.

Pronađeni ostaci Kineskog zida

Kineski arheolozi naišli su na do sada nepoznate delove Kineskog zida u planinskom području na severu zemlje, objavili su državni mediji u subotu.

U padu aviona poginula 4 službenika UN

Četiri službenika agencije UN za suzbijanje droge, i dva pilota poginula su pri padu aviona severno od glavnog grada Bolivije, La Paza, saopštile su u subotu UN.

Tunis uveo policijski čas

Tunis je, posle višednevnih nereda u prestonici i njenoj okolini, doneo odluku o uvođenju policijskog časa tokom noći. Policijski čas će biti na snazi od 21 sat do pet časova ujutru.

Jemen: Dva đaka ubijena tokom protesta

Tokom današnjih demonstracija u jemenskom gradu Al Mafer, gde su učenici zahtevali odlaganje završnih ispita, snage bezbednosti su pucale i ubile dve osobe, a 15 ranile, saopštili su organizatori tog skupa.