Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Sneg ugrožava ptice, nahranite ih

"Mnogobrojne vrste ptica ugrožene su u ovim hladnim danima", rekao je ornitolog Dimitrije Radišić i pozvao građane da pomognu u hranjenu ptica, ali da to čine zrnevljem, a ne hlebom koji može bit loš za hranjenje ptica.

Pregledi kod interniste zakazuju se direktno

Pregledi kod interniste i psihijatra u Domu zdravlja od sada se mogu zakazati direktnim pozivanjem tih službi, dok će se ostali pregledi i dalje zakazivati preko Kol centra ove ustanove, kazao je pomoćnik direktora Oliver Stojanov.

Radikali traže ulicu Slobodana Miloševića

Odbornička grupa Srpske radikalne stranke podnela je inicijativu gradskoj skupštini i Komisiji za nazive delova naseljenih mesta da se jedna ulica u Novom Sadu nazove imenom nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića.  

Na Koncertu godine 17 bendova

Na ovogodišnjem Koncertu godine, 13. po redu, koji će se održati 22. decembra, dan nakon "smaka sveta",  učestvovaće 17 bendova na dve bine.

Ni Komisija za ravnopravnost nije ravnopravna

Članice Komisije za rodnu ravnopravnost Skupštine grada konstatovale su na svojoj prvoj sednici u novom sazivu da prilikom predloga za imenovanje članova ove Komisije nije ispoštovana rodna ravnopravnost.

Konkursi za direktore javnih preduzeća "zaobilaze" zakon

Upravni odbori većine javnih preduzeća u Novom Sadu ovih dana raspisali su konkurse za izbor direktora, žureći da izaberu rukovodioce prema svojim parametrima, a ne onima koje propisuje novi Zakon o javnim preduzećima, čije usvajanje se uskoro očekuje.