Zabava
27.07.2015.
16:52
Ono što govorite u radnom okruženju i način na koji to govorite moglo bi skupo da vas košta, a da toga često niste ni svesni. 
  • 28.07.2015 11:00
    @Google Translate
    bice da je gugl pametniji jer ce on lepo prevesti to sto si naveo.
    A moglo je da ti padne na pamet da je to obican typo, buduci da je "i" pored "o" na tastaturi.

    pozdrav
  • none

    28.07.2015 09:05
    Apsolutno se slažem sa dosadašnjim komentarima. Ne treba dozvoliti da postanemo još veči robovi nego što več jesmo.
  • google translate

    28.07.2015 07:48
    "budite tiho"
    ... be quiet :)

    "Ako niste zadovoljni platom, šefom ili kolegama budite tiho"
  • Libe De NS

    28.07.2015 07:19
    Tako je Neđo
    Bilo gde i bilo kada treba biti čvrst i dosledan. I ja sam se više puta u to uverio. Imao sam u bivšoj firmi kolegu koji je bio na višem položaju od mene ali se uvek snishodljivo i servilno ponašao prema direktoru i nikada nije zadobio njegovo poštovanje... naprotiv sve ga je više i više kinjio. Ja sam za razliku od njega pokazivao zube i otpor i nikada nisam doživeo takva poniženja kakva je on doživljavao iako je bio dobar inženjer. Podrazumeva se da sam se maksimalno trudio da izvršim svoje radne zadatke ali nisam dozvoljavao da me bilo ko gazi i ponižava. Ovaj teks odnosno ovakvi saveti su upravo, kako je ovde već neko naveo, pokušaj da se od radnika naprave poslušni robovi za što sitnije pare.
  • 28.07.2015 02:30
    Naucite nas kako da budemo ponizni robovi...
    Podseca me na savete SIZ-a ("nikad ne pitaj kolika ce ti biti plata, to poslodavci ne vole")
  • Da li

    27.07.2015 23:24
    Baš naprotiv. Svi koji se ovako izražavaju ostaju na radnim mestima, i smjatraju se velikim stručnjacima, a oni koji se kidaju da nešto urade i poprave, budu najureni. Iskustvo iz više firmi. Privatnih i državnih. Ovo je možda prevod nekog stranog teksta, kod nas je sve to kao u ogledalu tj obrnuto.
  • Неђо из Кистања

    27.07.2015 18:34
    Велика капиталистичка завјера
    Дневно издање велике капиталистичке завере с циљем да се заробе сви радници свуда. Да се свима који ово прочитају утјера страх да ако било шта кажу (помисле?) могу добити отказ. Па шта, и ако добијем отказ? Наћи ћу други и бољи посао сутра.
    Ево, ја сам бар половину од овога што овдје пише рекао више пута шефу мејлом а богами и у лице (ради се о угледној новосадској компанији) и нисам добио отказ него је након тога почео да ме цијени још више. Јер сам, у првом реду у праву, а у другом реду сам професионалац. Наравно, мој учинак је далеко изнад свих норми које они могу да испројектују.

    Не дајте се браћо, за шаку мрва, да вас праве беднијег од црва!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna