Radovanović i Ninić: Gašić odgovoran za lažno saopštenje MUP-a, ne bi smeo više da bude ministar

Narodna poslanica i penzionisana pukovnica policije Slavica Radovanović izjavila je da bi ministar Bratislav Gašić morao da snosi odgovornost zbog, kako je rekla, lažnog saopštenja MUP-a.
Radovanović i Ninić: Gašić odgovoran za lažno saopštenje MUP-a, ne bi smeo više da bude ministar
Foto: Screenshot/N1
Kako je dodala, u pitanju je saopštenje MUP-a da je D.D. preminuo u policijskoj stanici u Boru prirodnom smrću. 
 
Radovanović je kazala da je MUP obmanuo javnost jer je obdukcionim nalazom utvrđeno da je smrt D.D, osumnjičenog za učešće u ubistvu devojčice Danke Ilić, nastupila nasilnim putem. 
"Gašić više ne može da bude ministar policije, jer je lažnim saopštenjem obmanuo javnost pokušavajući da prikrije stvarni uzrok smrti u policijskoj stanici. Odgovornost bi trebalo da snosi i načelnik Uprave kriminilastičke policije Ninoslav Cmolić koji je za propuste policije pokušao da okrivi vlašku zajednicu", navela je Radovanović. 
 
Prema njenim rečima, Gašić je kao ministar policije napravio više propusta zbog kojih narod njemu više ne može da veruje.
"Najbolje bi bilo da se vrati u Kruševac i da više ne učestvuje u javnom životu. Gašić je prošle godine optužio Nemačku da skriva ubice Olivera Ivanovića, dok ubicu iz Dubone i Malog Orašja policija nije sprečavala da šenluči i maltretira stanovnike. Gašića interesuje samo bezbednost njegovog šefa i članova stranke kojoj pripada", ocenila je ona. 
 
I advokat Ivan Ninić smatra da Gašić više ne može da bude ministar policije. 
 
"Ukoliko se ispostavi da je MUP napisao i objavio lažno saopštenje o okolnostima smrti D. D, a sve upućuje na to da je čovek prebijen i ubijen, pa je i dežurni tužilac doveden u zabludu, Bratislav Gašić više ni jedan minut ne bi smeo da bude ministar unutrašnjih poslova", naveo je Ninić na društvenoj mreži X. 
 
Devojčica Danka Ilić nestala je 26. marta u naselju Banjsko Polje kraj Bora. 
 
Da je devojčica ubijena, javnosti je saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić 4. aprila. 
Zbog sumnje da su malu Danku prvo udarili službenim automobilom, a potom je stavili u vozilo i ubili, uhapšeni su S. J. (50) iz sela Luke i D. D. (50) iz Zlota, zaposleni u JKP "Vodovod" iz Bora. Njima se na teret stavlja i da su telo devojčice bacili na deponiju. 
 
Brat D. D. i njegov otac uhapšeni su 6. aprila, zbog sumnje da su pomagali D. D. da premesti telo devojčice na, za sada, nepoznatu lokaciju. 
 
Smrt D. D. konstatovana je 7. aprila u 3.10 časova, kako je saopšteno iz MUP-a Srbije. U saopštenju je pisalo da je "lekar mrtvozornik konstatovao prirodnu smrt". 
 
Telo je poslato na Institut za sudsku medicinu u Beogradu, gde je u obdukcionom nalazu navedeno da su pronađeni tragovi povreda i da je smrt nastupila nasilnim putem. 
 
Telo Danke Ilić još uvek nije pronađeno, a danas je tačno mesec dana od njenog nestanka.
 
Njima se na teret stavlja i da su telo devojčice bacili na deponiju. 
 
D. D. i njegov otac uhapšeni su 6. aprila, zbog sumnje da su pomagali D. D. da premesti telo devojčice na, za sada, nepoznatu lokaciju. 
 
Smrt D.D. konstatovana je 7. aprila u 3.10 časova, kako je saopšteno iz MUP-a Srbije. U saopštenju je pisalo da je "lekar mrtvozornik konstatovao prirodnu smrt". 
 
Telo je poslato na Institut za sudsku medicinu u Beogradu, gde je u obdukcionom nalazu navedeno da su na telu pronađeni tragovi povreda i da je smrt nastupila nasilnim putem. Telo Danke Ilić još nije pronađeno.
  • @Jovo Torbica

    26.04.2024 19:08
    Da, da. Znamo da se na naprednjarskom jeziku "osnovana kritika katastrofalne vlasti" kaže "zloupotreba tragedije". Aj sad probaj nešto novo...
  • xqt

    26.04.2024 18:51
    Ima li objašnjenja?
    Po nekima keramičar nije kriv za lažno saopštenje, ako je tako zašto su oni, koji su mu dali lažnu vest, još uvek u službi? Zašto je onaj što je pokazivao spisak dece iz Ribnikara još uvek na radnom mestu i još dobio odlikovanje? Čemu uopšte služi bata Santos?
  • NS

    26.04.2024 17:14
    Ne dirajte ga više. On je već smenjivan i stigao do ministra policije. Ako ga sad smene, moraće na premijersko mesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija