Avionska nesreća kod Moskve: Povređeno 23 ljudi, avion završio u kukuruzima

U avionskoj nesreći je lakše povređeno 23 ljudi, objavili su zvaničnici.

Ruski putnički avion morao je prinudno da sleti u kukuruzna polja, nakon što je u motore aviona upalo - jato ptica.

U incidentu je povređeno 23 ljudi, koji su primetili da je avion sleteo sa ugašenim motorima, rekli su zvaničnici iz Hitne pomoći.

Avion kompanije Ural erlejns, model erbas 321, trebalo je da leti za Krim, kada je u njego udarilo jato galebova, koji su oštetili motor.

Državni mediji nazvali su sletanje „čudo iznad Ramenska".

Avion je značajno oštećen i više neće leteti, saopštili su iz aviokompanije. Zvanična istraga je u toku.

U avionu je bilo 233 putnika i članova posade. Čim su putnici prijavili da su primetili ptice, posada je odlučila da prizemni avion.

Avion je nakon poletanja počeo jako da se trese, rekao je neimenovani putnik državnoj televiziji.

„Pet sekundi kasnije svetla sa desne strane aviona su počela da trepću i osetio se miris paljevine. Tada smo sleteli i svi smo se razbežali", rekao je.

Avion je sleteo u polje kukuruza na oko kilometar od piste međunarodnog aerodroma Zukovski, sa ugašenim motorima.

Putnici aviona erbas
Reuters
Putnici su odmah evakuisani iz aviona

Putnici su odmah evakuisani iz aviona. Neki od njih su preveženi u bolnicu, dok su druge odvezli na aerodrom.

U bolnicu je preveženo i petoro dece, rekao je ministar zdravlja Rusije. Povrede koje su zadobili u nesreći vodiće se kao „ozbiljne", dodao je.

Generalni direktor Ural erlajnsa Kiril Skuratov rekao je za agenciju Tas da će putnici koji žele da nastave putovanje dobiti karte za alternativne letove nakon lekarskih pregleda.

Ruski mediji uporedili su ovaj incident sa letom kompanije Er ervejs, koja je morala prinudno da prizemni avion u reku Hadson ubrzo nakon poletanja 2009. godine.

Sudari jata ptica i aviona su česta pojava u vazduhoplovstvu, a svake godine u SAD stigne na hiljade prijava o incidentima. Međutim, oni se retko završe nesrećama ili prouzrokuju štetu na avionu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC