Kanje Vest ne odustaje: Kandidovaću se za predsednika Amerike

U poruci na Tviteru objavljenom na američki Dan nezavisnosti, četrdesettrogodišnji Vest nije napisao da li bi u izbornoj trci učestvovao kao nezavisni kandidat ili predstavnik neke od stranaka.
Kim Kardashian and Kanye West attend the Vanity Fair Oscar party in Beverly Hills during the 92nd Academy Awards, in Los Angeles, California, U.S., February 9, 2020
Reuters

Poznati američki reper Kanje Vest rekao je da definitivno planira da se kandiduje za predsednika države.

„Moramo da ujedinimo sve vizije u jednu, da izgradimo sopstvenu budućnost, da verujemo u Boga i tako ispunimo obećanje dato celoj Americi", napisao je Vest na Tviteru.

Ovu poruku podržali su njegova supruga, Kim Kardašijan i poznati biznismen Elon Mask.

Ali ostaje nejasno kada i kako Vest planira da ovaj plan sprovede u delo.

Nema podataka da je njegovo ime registrovano u Federalnoj izbornoj komisiji (FEC) za novembarske izbore.

Najbliže registvorano Vestovom imenu je kandidat Kanye Deez Nutz West, koji je 2015. godine popunio dokumentaciju kao član Zelene partije.

Zvanična adresa ovog kandidata glasi - 1977 Golddigger Avenue, Suite Yeezus - pritom ne postoje podaci da je sakupio novac za kampanju.

Ovo nije prvi put da Vest tvrdi da će se kandidovati za najvišu funkciju u Beloj kući.

https://twitter.com/kanyewest/status/1279575273365594112

On je pre pet godina na ceremoniji dodele MTV nagrada rekao da je odlučio da se kandiduje na predsedničkim izborima 2020.

Ali u novembru prošle godine je rekao da je promenio planove i da će biti kandidat na izborima 2024.

„Što se svi smejete", zapitao je tada publiku na Fast Kompani festivalu.

„Stvorili bismo toliko novih radnih mesta, da bi se prošetao do pobede", istakao je on i dodao da razmišlja da za potrebe kampanje promeni ime u Hrišćanski genije milijarder Kanje Vest (Christian Genius Billionaire Kanye West).

https://twitter.com/elonmusk/status/1279577069005897728

U poruci na Tviteru objavljenom na američki Dan nezavisnosti, četrdesettrogodišnji Vest nije napisao da li bi u izbornoj trci učestvovao kao nezavisni kandidat ili predstavnik neke od stranaka.

U svakom slučaju, u ovom trenutku ne bi bilo ni pravno moguće da ga kandiduje neka od stranaka, jer se izbori održavaju za četiri meseca.

Da bi postao nezavisni kandidat, Vest bi morao da sakupi određeni broj potpisa i da se registruje u saveznim državama do predviđenog roka.

U nekim od većih saveznih država ti rokovi su prošlo, a tehnički gledano, Vest bi eventualno mogao da popuni i preda sva potrebna dokumenta u nekim od manjih.

Kako sada stvari stoje, ove godine na predsedničkim izborima glavnu bitku vodiće Donald Tramp, aktuelni predsednik i kandidat republikanaca, i demokrata Džo Bajden.

Pre dve godine Vest se pojavio u Beloj kući zajedno sa Trampom i nosio je kapu na kojoj je pisala poruka „Učinimo Ameriku velikom opet".

„Volim ovog čoveka", rekao je Vest, a zatim je otišao i zagrlio Trampa koji je rekao: „Ovo je baš lepo".

Reperu je naveo i da mu smeta tvrdnja da većina Afroamerikanaca glasa za Demokratsku stranku:

„Ljudi očekuju da, ako ste crni, morate da budete demokrata".

Kim Kardašijan je brzo retvitovala muževljevu poruku, a uz to je stavila i emodži američke zastave.

Poslednjih godina Kardašijan je postala veoma aktivna u pokretu za reformi krivičnog zakona i uspešno je kod predsednika Trampa lobirala da oslobodi neke zatvorenike.


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

  • Грађанин

    05.07.2020 21:44
    Gay fish?
  • Doktor Vest

    05.07.2020 20:04
    dr Kanje
    ja sam čuo da je on doktor? je li to istina?
  • Napred Srbine!

    05.07.2020 18:19
    Velika je to stvar ako jedan srbin poreklom postane predsednik amerike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC