Princ Hari: "Želim da prekinem krug bola kako bih zaštitio decu"

Vojvoda od Saseksa kaže da ne želi da prenese „patnju" oca i majke na njegovu decu.

 

vojvoda od Saseksa
PA Media

 

Vojvoda od Saseksa kaže da želi da prekine krug bola i patnje zbog dece.

Princ Hari, koji će uskoro sa suprugom Megan, posle sina Arčija dobiti i ćerku, kaže da ne želi da prenese njima bol vlastitih iskustava.

Dodaje da ne želi ni u koga da upire prstom.

Princ Hari i Megan Markl su se sa kraljevskih dužnosti povukli 2020. godine kada su saopštili da žele da budu finansijski nezavisni.

Dok je govorio u Armčer Ekspert podkastu, uporedio je sopstveni život sa mešavinom filma Trumanov šou i odlaskom u zoološki vrt.

„Ne mislim da treba da upiremo prstom u nekoga ili ga krivimo, ali kada je reč o o roditeljstvu, doživeo sam neke oblike bola i patnje.

„Zato toga što su možda moj otac ili njegovi roditelji patili, zato ću se postarati da prekinem krug bola i ne prenesem ga dalje",

„To je mnogo genetskog bola i patnje koji se svakako prenose, tako da mi kao roditelji treba da se potrudimo i kažemo: 'Znaš šta, to se meni desilo, ali ću naći način da se tebi to ne dogodi'".

 

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa i njihov sin Arči
PA Media
Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa i njihov sin Arči

 

„To je teško uraditi, ali sam toga postao svestan", dodao je.

„Nikad to nisam video, nisam ništa o tome znao i odjednom sam počeo da shvatam i rekao sam: 'Okej, tu je on išao u školu, to se dogodilo, to znam o njegovom životu, takođe znam da je to povezano s njegovim roditeljima što znači da se on prema meni ponašao kao što su i njegovi roditelji prema njemu, pa se pitam kako to mogu da promenim za svoju decu?".

Vojvoda je rekao da selidba njegove porodice u Sjedinjene Američke Države nije bila deo plana, ali „da je nekada potrebno doneti odluke i staviti porodicu i psihičko zdravlje na prvo mesto".

Život u Los Anđelesu i Kaliforniji čini ga da se oseća drugačije.

„Mogu da podignem glavu, opustim ramena, mogu da se šetam okolo slobodnije, mogu da vozim Arčija pozadi na biciklu što ranije nisam mogao".


Pogledajte i video o danu kada su se venčali princ Filip i kraljica Elizabeta


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

  • pera

    14.05.2021 20:34
    ..
    Posle gledanja The Crown sve mi je mnogo jasnije. Ima smisla to sto su uradili i lepo za njih i njihovu decu.
  • Bumbar

    14.05.2021 15:30
    Bumba
    ipak sj ti dete moje jeo zlatnom kašikom, pa sad prodaješ filozofiju života!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC