Fudbal, Premijer liga i Velika Britanija: Kristijano Ronaldo odlazi iz Mančester Junajteda - odmah

Mančester Junajted je raskinuo ugovor sa 37-godišnjim Portugalcem posle njegovog intervjua u kojem je kritikovao i klub i trenera.
ronaldo
Getty Images

Jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena, Kristijano Ronaldo napušta Mančester Junajted, a raskid ugovora stupa na snagu odmah.

Ova odluka usledila je posle niza izjava portugalskog fudbalera koji je trenutno sa reprezentacijom na Svetskom prvenstvu u Kataru u kojima je kritikovao ceo klub.

On je u ponedeljak rekao da će „govoriti kada želi" i da njegov spor sa Mančester Junajtedom neće uticati na nacionalni tim Portugala na Svetskom prvenstvu.

U prethodnom intervjuu, 37-godišnji fudbaler je rekao da ga je klub izdao i naglasio da ne poštuje trenera Erika ten Haga.

Dodao je i da nije primetio da je klub evoluirao od odlaska ser Aleksa Fergusona sa mesta trenera i menadžera.

I Ronaldo i Mančester Junajted su saopštili da je reč o sporazumnom raskidu ugovora.

„Klub se zahvaljuje Ronaldu na njegovom ogromnom doprinosu u dva perioda na Old Trafordu", navodi se u saopštenju Mančester Junajteda.

Poželeli su „njemu i njegovoj porodici sve dobro u budućnosti" i dodali da „svi u Mančester Junajtedu ostaju usredsređeni na napredak tima pod Erikom ten Hagom i zajednički rad na uspehu na terenu".

Ronaldo je saopštio da se sa klubom dogovorio da se rastanu.

„Volim Mančester junajted i volim navijače, to se nikada neće promeniti. Međutim, osećam da je pravo vreme da potražim novi izazov", naveo je u saopštenju.

Ronaldo se u ponedeljak iznenada pojavio na konferenciji za novinare nacionalnog tima Portugala i rekao da niko ne može da ga spreči da govori kada to želi.

„Ne razmišljam o tome šta drugi misle. Govorim kada želim. Saigrači iz reprezentacije me zaista dobro poznaju i znaju kakav sam čovek.

„Ovo je ambiciozna ekipa koja je gladna i usredsređena. Tako da sam siguran da [ova situacija sa Junajtedom] neće poljuljati tim."

Petostruki osvajač Zlatne lopte Ronaldo predvodiće Portugal u prvoj utakmici Grupe H na Svetskom prvenstvu protiv Gane 24. novembra.

Bilo mu je ostalo nešto više od sedam meseci o isteka ugovora sa Junajtedom na osnovu kojeg je dobijao 577.000 evra nedeljno.

Postojala je klauzula da klub može da raskine ugovor sa napadačem, što bi mu ostavilo slobodu da potpiše za drugi klub tokom zimskog prelaznog roka u januaru.

Ronaldo nije igrao od 6. novembra zbog neutvrđene bolesti otkako je bio kapiten Junajteda u porazu od Aston Vile od 3:1, ali je rekao da je u formi pred njegovo peto Svetsko prvenstvo u karijeri.

„Osećam se odlično, oporavio sam se i dobro treniram i spreman da počnem Svetsko prvenstvo na najbolji mogući način", rekao je Ronaldo.

„Osećam da ova reprezentacija Portugala ima neverovatan potencijal. Mislim da možemo sigurno da pobedimo, ali moramo da se usredsredimo na sledeću utakmicu. Dakle, počinjemo od Gane.

„Videćemo na kraju ko je najbolji, ali verujem da je Portugal najbolji tim na ovom Svetskom prvenstvu. Ali to moramo da pokažemo na terenu", dodao je.


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li se ukrajinski operativci bore protiv ruskog Vagnera u sudanskom ratu

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se navodno vidi kako ukrajinski operativci saslušavaju ruske plaćenike u Sudanu, dok neki medijski izveštaji sugerišu da bi Ukrajina mogla da učestvuje u sudanskom građanskom ratu. Da li se Ukrajina bori protiv ruske grupe Vagner u Africi uprkos tekućem ratu na vlastitoj teritoriji?