Sjedinjene Američke Države: Starica uhapšena zbog neplaćenog računa za odnošenje smeća

Mnogi građani Alabame su pobesneli zbog hapšenja 82-godišnje žene.
Plastic Trash Cans Against a Wall
Getty Images

Žena stara 82 godine je uhapšena u Alabami, američkoj državi, zbog toga što tri meseca nije platila račun za odnošenje smeća.

Posle hapšenja, Marta Luiz Menefild je izjavila da su je policajci u prvi mah zbunili kada su došli da joj stave lisice.

Ona je uhapšena zbog duga od 77 dolara (oko 8.500 dinara), navode američki mediji.

Policija je sa poštovanjem postupala prema Menefild, a bila je nekoliko puta obaveštavana o tome da tri meseca nije platila račun, piše u objavi policije grada Veli na Fejsbuku.

„Gospođa Menefild je tretirana sa poštovanjem tokom izvršenja naših dužnosti i puštena je uz kaznu kao što je i propisano za prekršaj", rekao je Majk Rejnolds, šef policije, u saopštenju koje su mnogi na društvenim mrežama kritikovali.

U komentarima, građani širom zemlje su osudili hapšenje.

„Svi koji su učestvovali u hapšenju 82-godišnje žene iz Valija treba da odgovaraju za postupke", napisao je Donald Vatkins, bivši advokat u Alabami.

Menefild je za američku medijsku kuću CBS rekla da je njena prva reakcija bila smeh, kada su se dva policajca pojavila na njenim vratima 25. novembra.

„Ne šalite se?", pitala je policajce.

„Bila sam uznemirena jer nisam znala da će doći i da će me uhapsiti", opisuje Menefild kako se osećala kada su joj objasnili da su stvarno došli da je uhapse zbog neplaćenih računa.

Pošto su joj stavili lisice na ruke, jedan od policajaca joj je šapnuo da ne plače, kaže ona,

„Kako bi se ti osećao da su došli i uhapsili tvoju baku", kaže Menefild da mu je odgovorila.

Policajci su je odveli u stanicu gde je privremeno zadržana, a zatim puštena uz kaznu.

„Bila sam u prostoriji kao u kavezu u policijskoj stanici", rekla je Menefild za CBS Vesti.

„I rekla sam im, 'Stavili ste me u kavez? Treba da se stidite'", dodaje ona.

Rejnolds nije odmah odgovorio na zahtev BBC-ja da prokomentariše ovaj slučaj.

U saopštenju objavljenom na Fejsbuku, on je napisao da su gradski zvaničnici pokušali da stupe u kontakt sa Menefild nekoliko puta.

Naveo je da je ona dobila obaveštenje o neplaćenim računima u avgustu i da je policija „pokušala da pozove Menefild nekoliko puta, kao i da dođe do nje uživo na adresi na kojoj stanuje."

Policajci su ostavili obaveštenje na njenim vratima sa brojevima telefona i informacijom da mora da se pojavi na sudu u septembru.

„Nalog da nije platila račun za meće je izdat kada se nije pojavila u sudu," rekao je Rejnolds, dodajući da je tri puta u protekle dve godine prekidano odnošenje smeća sa njene adrese.

Menefild je za CBS rekla da nije znala da računi nisu plaćeni i da nikada nije primila obaveštenje da treba da se pojavi na sudu.


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC