Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022: Ko je Gonsalo Ramos, čovek koji je zasenio Kristijana Ronalda

Ishod meča sa Švajcarskom je bio takav da portugalski selektor Fernando Santos verovatno nije mogao da napravi bolji potez nego da ostavi Ronalda na klupi.
Goncalo Ramos
BBC
Gonsalo Ramos

Pre početka utakmice, svi su pričali o tome kako Kristijano Ronaldo nije u prvom timu. Kada se meč završio, govorilo se samo o Gonsalu Ramosu.

Kamere su fiksirale najboljeg strelca u istoriji Portugala kada je uoči meča išao na klupu za rezervne igrače.

Na prethodnoj utakmici Portugala, u grupnoj fazi, njegova reakcija prilikom izmene je naljutila selektora Fernanda Santoša.

Uoči duela sa Švajcarskom u osmini finala Mundijala, veliki broj fotoreportera namestio se ispred klupe za rezervne igrače da slikaju nezadovoljnog Ronalda, koji prvi put od 2008. nije bio u startnoj postavi Portugala na nekom velikom turniru.

Ali veoma brzo pažnja javnosti se usmerila na teren, gde je 21-godišnji Ramos iskoristio priliku i postigao tri gola u pobedi od 6:1.

Nastup za pamćenje

Ishod meča je bio takav da portugalski selektor Fernando Santos verovatno nije mogao da napravi bolji potez nego da ostavi Ronalda na klupi.

Ne samo da je Portugal dao šest golova u utakmici nokaut faze, već je mladi Ramos iskoristio ukazano poverenje i doživeo najlepšu noć u karijeri.

Sa 21 godinom i 169 dana, Ramos je postao najmlađi strelac het-trika na Mundijalu još od 1962. i mađarskog fudbalera Florijana Alberta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC