Tajvan i životinje: Vlasnik papagaja mora u zatvor jer je ljubimac povredio lekara

Papagaj sa Tajvana leteo je sa ostalim arama kada se desio incident.
A parrot that caused injuries to a Taiwanese doctor
TVBS
Nema informacija da li je papagaj eutanaziran

Vlasnik papagaja kažnjen je zatvorom dva meseca, a moraće da plati i 3,04 miliona novih tajvanskih dolara (oko 84.000 evra) jer je njegov ljubimac povredio doktora.

Doktor Lin je iščašio kuk i polomio karlicu kada je pao posle napada ptice, prenosi Tajvanska centralna novinska agencija.

Papagaj je sleteo na njegova leđa i uplašio ga mašući krilima.

Na sudu je rečeno da je vlasnik poveo dva papagaja are na letenje blizu staze gde je doktor Lin trčao.

Doktor Lin je tužio vlasnika papagaja, poznatog samo po prezimenu Huang, za povredu iz nehata i podneo građansku parnicu za kompenzaciju finansijskih gubitaka.

Na sudu je rekao da je zbog povreda bio u bolnici nedelju dana i da nije mogao da radi više od pola godine, a da mu je za oporavak potrebno šest meseci, od čega tri meseca posebne nege.

Doktor Lin je plastični hirurg i njegov posao podrazumeva „dugo stajanje tokom operacija", tako da je povreda dovela do velikih finansijskih gubitaka, rekao je lekarov advokat za TBS Njuz.

„Sada može da hoda, ali nije u stanju dugo da stoji i noge mu trnu", rekao je Linov pravni zastupnik.

Predstavnik Okružnog suda u Tajnanu rekao je medijima da ovakav slučaj nije viđen pred građanskim sudom u poslednjoj deceniji.

Presuđeno je da je doktor Lin povređen zbog Huangovog nemara.

Sudija je rekao da veličina ara, 40 centimetara visine sa rasponom krila od 60 centimetara, znači da je Huang posedovao velike životinje i da je trebalo da preduzme „zaštitne mere", navodi Liberti tajms.

Centralna novinska agencija je saopštila da je zatvorska kazna izrečena „pod optužbom za nanošenje nenamernih povreda".

Huang je rekao da poštuje odluku suda, ali da namerava da uloži žalbu, tvrdeći da ara nije agresivna i da je odšteta „previsoka".

Nema informacija o sudbini are.


Pogledajte i video: Uja! Tu sam, nisam - kako se papagaj poigrao sa saobraćajnom kamerom


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li se ukrajinski operativci bore protiv ruskog Vagnera u sudanskom ratu

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se navodno vidi kako ukrajinski operativci saslušavaju ruske plaćenike u Sudanu, dok neki medijski izveštaji sugerišu da bi Ukrajina mogla da učestvuje u sudanskom građanskom ratu. Da li se Ukrajina bori protiv ruske grupe Vagner u Africi uprkos tekućem ratu na vlastitoj teritoriji?