Košarka i NBA liga: Lejkersi počišćeni, Denver šampion Zapada - Nikola Jokić ide na prsten

Prvi put u istoriji Denver Nagetsi stigli su do finala Zapadne konferencije NBA lige, a tamo su pre svega stigli predvođeni neverovatnim Nikolom Jokićem.
Jokić
Reuters

Treću uzastopnu titulu najkorisnijeg igrača (MVP-ja) NBA lige nije osvojio, ali zato jeste prvu titulu šampiona Zapadne konferencije.

Neverovatni Nikola Jokić i četvrtoj utakmici finala Zapada predvodio je Denver Nagetse do pobede nad slavnim Los Anđeles Lejkersima.

Semafor je na kraju pokazivao 113:111 za Denver, koji je u seriji koja se igra na četiri pobede tako slavio 4:0, što ljubitelji košarke u slengu nazivaju - „metlom".

„Ne odustajemo... Ovo govorim već pet godina i kada smo bili loši ili kada smo bili dobri - ne odustajemo. I to se desilo", naveo je Jokić posle meča.

„Bili su bolji u prvom poluvremenu, agresivniji, lako su pogađali, ali u drugom delu smo okrenuli novi listi i krenuli jače... Bio je to zajednički napor."

Jokić je postigao 30 poena, imao 14 skokova i 13 asistencija, za novi tripl-dabl učinak, po čemu je postao rekorder u plejofu jedne sezone.

Ovo mu je osmi trip-dabl, kojim je na večnoj listi prestigao slavnog Vilta Čemberlejna, jednog od najvećih košarkaša u istoriji.

Reč je o rekordu starom 56 godina.

Pored toga, Jokić je proglašen i za MVP-ja plejofa Zapadne konferencije - u dosadašnjih 15 mečeva ima prosek od 29.9 poena, 13.3 skokova i 10.3 asistencije.

Veliku pažnju izazvala je i njegova trojka u poslednjim minutima četvrtog meča, koju je pogodio sa jedne noge, iz okreta.

Priznanje mu je posle meča odao i Lebron Džejms, zvezda Lejkersa i takođe jedan od najboljih u istoriji igre među obručima.

„Kada imaš igrača kao što je Jokić, koji je toliko visok kao on, ali i inteligentan kao on, ne smeš da praviš mnogo grešaka", naveo je Džejms na konferenciji za medije posle meča.

„Čak i kad ga čuvate u jednom od najboljih poseda u kojima mislite da ga pazite, on doda loptu iza svoje glave u stilu Lerija Birda i šutira sa lukom od 15 metara i lopta uđe u koš, što je uradio četiri ili pet puta u ovoj seriji, onda mu samo skinete kapu", rekao je Džejms i bukvalno skinuo kačket u naklon Jokiću.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC