Albanija: Italijani jeli i pili i nisu platili, vlada pokrila troškove u znak izvinjenja

U jedinstvenom diplomatskom činu, italijanska premijerka Đorđa Meloni naredila je vladi da podmiri dug italijanskih turista.
Berat u Albaniji
Getty Images
Incident se odigrao u istorijski značajnom gradu Beratu u Albaniji

Italijanska vlada povukla je jedinstven diplomatski potez, plativši račun u restoranu za četvoro italijanskih turista, koji su u Albaniji ručali, otišli i nisu platili uslugu.

Ovaj ručak u albanskom gradu Beratu dospeo je na naslovne strane u obe države.

Javna diskusija nagnala je albanskog premijera Edija Ramu da ovo pitanje pomene u razgovoru sa italijanskom premijerkom Đorđom Meloni tokom njene posete Albaniji.

Reagovala je tako što je rekla italijanskom ambasadoru da „ode i plati račun za te idiote", rekao je Rama za italijanski list La Stampa.

Italijanska ambasada u Albaniji potvrdila je u saopštenju da je račun plaćen u ime italijanskih državljana, a on je iznosio oko 80 evra.

„Italijani poštuju pravila i plaćaju njihova dugovanja, a nadamo se da se slična situacija neće ponovo dogoditi", kazali su iz ambasade.

Frančesko Lolobriđida, italijanski ministar poljoprivrede i zet premijerke Meloni, bio je na putovanju u Albaniji i rekao je za agenciju Rojters da je plaćanje računa stvar ponosa.

„Nekoliko nepoštenih pojedinaca ne može da osramoti celu državu pristojnih ljudi", smatra on.

Nejasno je kada se incident dogodio, ali je snimak nadzornih kamera na kojima se vidi grupa ljudi koja izlazi iz restorana i odlazi dalje te večeri postao popularan na društvenim mrežama.

Vlasnik restorana izjavio je za lokalnu televiziju Report da je to bio prvi put da gosti odu iz objekta bez plaćanja, kao i da je četvoro Italijana čak pohvalilo ukus njihove hrane.


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC