Kosovo: Policajac ubijen u selu Banjska u blizini severnog dela Mitrovice

Tokom obavljanja redovnih aktivnosti, kosovska policija je naišla na most koji su blokirali kamioni u selu Banjska.
Kosovska policija
Reuters

U severnom delu Mitrovice, vatrenim oružjem su napadnute policijske jedinice tokom noći 24. septembra, a u pucnjavi je ubijen jedan policajac, a dva su ranjena, saopštila je kosovska policija.

Tokom obavljanja redovnih policijskih dužnosti, danas oko 02:34 časova u Mitrovici Sever, jedinica za brzu intervenciju granične policije primetila je da su na ulazu sela Bajnsko na mostu postavljena dva teška kamiona (bez registarskih oznaka) i ulaz u ovo selo preko mosta je onemogućen, pošto je blokiran.

Jedinice reda Policijske Stanice Zvečan, po dobijanju obaveštenja, reagovale su na slučaj i krenule sa tri jedinice u pravcu lokacije i čim su stigle u blizini mesta gde je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor gde je sa nekih položaja pucano iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i zolje, pri čemu su usled hitaca upucana dva policajca, stoji u saopštenju kosovske policije.

Premijer Kosova Aljbin Kurti je napad nazvao "kriminalnim i terorističkim činom", stoji u objavi na njegovoj Fejsbuk stranici.

„Organizovani kriminal sa političkom, finansijskom i logističkom podrškom iz Beograda napada našu državu," tvrdi Kurti.

Kako izveštava Radio-televizija Srbije, pozivajući se na nezvanične izvore, kosovska policija zatvorila je za saobraćaj administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.



Petnaest godina posle proglašenja nezavisnosti, Kosovo je priznalo oko 100 zemalja.

Ipak, tačan broj nije poznat.

Priština navodi brojku od 117 zemalja, a u Beogradu kažu da ih je daleko manje.

Među zemljama Evropske unije koje nisu priznale Kosovo su Španija, Slovačka, Kipar, Grčka i Rumunija, a kada je reč o svetskim silama, to su Rusija, Kina, Brazil i Indija.

Kosovo je od 2008. godine postalo član nekoliko međunarodnih organizacija, kao što su MMF, Svetska banka i FIFA, ali ne i Ujedinjenih nacija.


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

  • 9

    24.09.2023 15:36
    Tako je krenulo
    I u Slavoniji i u Kninu. Govornik isti , politika ista samo 30 godina kasnije istorija se ponavlja , epilog je vidljiv PAŠALUK.
  • Ц

    24.09.2023 11:42
    Ц
    Одговорно могу написати да од 2015 Српски Криминалци подржани од стране СНС мафије харају на С.Косова! Убацују се поједини обучени припадници ВС или СЈ за нека тежа Кривична дела по наређењу АВ само да би се одржале тензије! Ово ће вам свако потврдити ко је живео и живи на С.Косова и нико несме јавно да било шта каже јер зна да ће бити кажњен!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC