Tabaković: Dok sam ja tu, ne brinite za kurs dinara

Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković poručila je da građani nemaju razloga da brinu za kurs dinara i da će on biti stabilan dokle god je ona na toj funkciji.

"U poslednje tri godine dinar je oslabio u proseku za jedan odsto godišnje, pitam javnost - a ko to ima razloga da brine za vrednost kursa? Od 2010. do 2015. dinar je oslabio 21 odsto, ali od toga do avgusta 2012. godine, kada sam izabrana za guvernerku, dinar je oslabio 18,9 odsto", istakla je Tabaković.

Guvernerka poručuje da nema razloga za brigu, jer su, kako kaže, svi svesni da je stabilnost kursa glavno sidro makroekonosmke stabilnosti i opšte stabilnosti.

"Kurs će biti stabilan i biće dok sam ja guvernerka i dok imamo devizne rezerve kakve imamo, a u prošloj godijni smo obezbedili preko pola milijarde te rezerve. Nema razloga za brigu", izričita je Tabaković.

Inače, dinar je danas oslabio prema evru 0,1 odsto i zvanični srednji kurs je dostigao novu najnižu vrednost u ovoj godini od 123,3738 dinara za jedan evro.

Autor: 021, Tanjug

Foto: Beta

  • Sandokan

    24.02.2016 15:37
    Nema razloga za brigu...
    guvernerkina plata je stabilna, a sama guvernerka dobro ušuškana. Znači, sve je u redu i svi možete dostojanstveno da se vratite na svoje radne zadatke. I naravno - štedite u dinarima.
  • tugo

    24.02.2016 13:40
    ovo
    je izjava kao da brine o svojoj"djedovini s kosmeta"
  • Mile

    24.02.2016 13:17
    "Del Potro: Em kradu em nemaju pojma."
    Imaju ne samo pojma već i vrhunska znanja o tome kako se pljačka narod do poslednjeg dinara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija