Plazma omiljeni domaći proizvod

Priznanje "Moj izbor 2016" , za najomiljeniji domaći proizvod ove godine, dobio je keks Plazma kompanije Bambi, dok je kompanija Dijamant proglašena za najomiljenijeg domaćeg proizvođača .
Kako je rečeno u Skupštini Beograda na dodeli tog priznanja, ove godine u konkurenciji za priznanje "Moj izbor" koje se dodeljuje po šesti put isključivo na osnovu mišljenja potrošača bilo je 565 domaćih proizvoda i brendova.
 
Cilj dodele tog priznanja , kako je rečeno na svečanosti koju je organizovalo udruženje "Moja Srbija" i Privredna komora Beograd, uz podršku Grada,  je podsticaj razvoja domaće proizvodnje i ulaganje u poboljšanje kvaliteta i proizvoda i usluga .
 
Anketom je bilo obuhvaćeno 2.010 potrošaća u 11 gradova Srbije i to isključivo u Maksi prodavnicama. Pored ove dve zlatne medalje za najomiljenije proizvode i proizvođače danas su dodeljena i priznanja za brendove koji su u svojim kategorijama ostvarili najbolje rezultate.
 
Nagrade "Moj izbor" dobili su u kategoriji Mleko i mlečni proizvodi -  Moja kravica, u kategoriji Slatkiši - Plazma keks, u Mesu i mesnim preradjevinama - Zlatiborac, u kategoriji Ulje, prilozi i prelivi - Dijamant ulje, u kategoriji Supe, brašno i dodaci jelima - Začin C.
 
U kategoriji Odeća, obuća i proizvodi od tekstila nagradjen je "Ledžend" (Legend), u kategoriji Sve za kuću - Metalac posudje, kod Bezalkoholnih pića - Next, kod Kozmetike i sredstava za higijenu - Meirks, kod Vina - Ždrepčeva krv, kod piva - Zaječarsko pivo, a  kod žestokih pića - Rubin vinjak.
 
Predstavnik kompanije Bambi Nemanja Brković, kazao je da Plazma keks šestu godinu za redom osvaja nagradu najboljeg slatkiša, a ove godine je proglašena i za najomiljeniji domaći proizvod.
 
Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović kazao je da privredni potencijal Srbije nije mali i da ovakve akcije pozitivno deluju i mogu da daju "vetar u ledja" proizvodjačima koji proizvode srpske proizvode.
 
Izvršni direktor Privredne komore Beograda Svetozar Krstić kazao je da se svake godine povećava broj proizvodjača koji ulaze u izbor i koji mogu biti konkurentni i na najzahtevnijim tržištima sveta.
 
Predsednik Udruženja "Moja Srbija" Milan Ristić kazao je da očekuje da će iduće godine u ovaj izbor biti uvršteno više od 1.000 domaćih brendova.
  • Nije sve baš tako

    15.06.2016 10:02
    Džaba priznanje kada ste prirodni holesterol zamenuli nekom hemijom i moje dete ima alergiju na to. Prestali smo da kupujemo sve proizvode od nekadašnje Plazme.
    Taj koji vam je predložio da to uradite, mnogo vas je prešao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.