Na prodaju jedna od najpoznatijih firmi u SFRJ

Stečajni upravnik Grafičkog preduzeća "Mladost" iz Ćuprije Rajko Fuštar oglasio je prodaju, javnim nadmetanjem, pokretne imovine ove firme.

Uz "Aero" Celje i "Lipa Mill", ovo je nekada bila najpoznatija firma u ovoj delatnosti u SFRJ.

Javno nadmetanje zakazano je za 17. oktobar, cena je 481.295 dinara a rok za otkup prodajne dokumentacije je 12. oktobar, stoji u oglasu za prodaju. Oglas je, raspisan na osnovu rešenja o bankrotstvu Privrednog suda u Kragujevcu, rečeno je u Kancelariji stečajnog upravnika gde će se i održati javno nadmetanje.

Na prodaju je oprema i inventar mašinske radionice, sredstva koja se nalaze u staroj upravnoj zgradi, zalihe gotovih proizvoda - knjižara, vozilo "jugo florida", oprema i ineventar koja se nalazi u upravnoj zgradi.

Do sada je održano pet nadmetanja u kojima je prodavana "nepokretna i pokretna" imovina ovog nekada poznatog preduzeća: zgrada štamparije površine 4.632 kvadratna metra i reprofotografija, zgrada grafičke industrije - pogon samolepljivih etiketa, i prizemni objekat, zgrada knjigoveznica i kartonaža...

"Mladost" koja je osnovana 1952. godine, prodata je 27. januara 2005. godine preduzeću eksport-import "Živković" iz Jagodine, koje je umesto novih mašina za proizvodnju školskog pribora, koverti, mapa, kancelarijskog pribora, transportnih kutija, samolepljivih etiketa, kako je bilo dogovoreno, unelo mašinu za pravljenje "pampura" - zapušača za boce.

"Živković" posle "Mladost" prodaje firmama "Beta trade" i "Mladost" iz Beograda, sa kojima Agencija za privatizaciju raskida ugovor 2009. godine zato što nisu servisirale tekuće obaveze firme, nisu izmirivale obaveze prema zaposlenima.

U trenutku privatizacije u "Mladosti" je radilo 180 radnika, kojima novi vlasnik nije isplatio 14 plata niti im je uplatio doprinose. "Mladost" ne radi oko šest godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija