EU kaznila tri banke zbog nameštanja Euribora

Evropska komisija je kaznila banke HSBC, "JP Morgan Chase" i Crédit Agricole zbog nameštanja evropske međubankarske kamatne stope Euribor.
Banke su kažnjene sa ukupno 485 miliona evra (520 miliona dolara) zbog učešća u kartelu koji je nameštao cene finansijskih derivata povezanih sa evrom.
 
Pomenute banke su bile deo sedmočlanog kartela koji je radio u dosluhu od septembra 2005. do maja 2008. godine i manipulisao Euriborom.
 
Crédit Agricole je kažnjen sa 114,7 miliona evra, HSBC sa 33,6 miliona evra, a "JP Morgan Chase" sa 337,2 miliona evra.
 
Deutsche Bank, RBS i Societe Generale su priznale krivicu u decembru 2013. godine, a Barclays je izbegao kaznu jer je o kartelskom udruživanju izvestio Komisiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija