Alibaba za Dan samaca zaradila milijardu dolara za 85 sekundi

Kineski trgovački gigant Alibaba postavio je novi rekord na Dan samaca jer je kompanija za 85 sekundi prodala proizvode u vrednosti od jedne milijarde.
Kompanija je obavestila javnost da joj je danas prodaja porasla za milijardu dolara za minut i 25 sekundi, javlja CNN.
 
Tokom Dana samaca proda se više robe nego tokom Crnog petka i Sajber ponedeljka zajedno. Ovaj rast došao je u veoma značajnom momentu kada je Alibaba pod pritiskom usporavanja kineske ekonomije, novih rivala u industriji e-trgovine, ali i trgovinskog rata sa Sjedinjenim Američkim Državama. 
 
Inače, trgovački gigant Alibaba ranije ovog meseca smanjio je prognozu godišnjih prihoda za čak šest odsto. 
 
Dana samaca obeležava se u Kini od 1990-ih godina, kada su studenti izabrali ovaj dan kao pandan Danu zaljubljenih, kako bi ljudi koji nisu u vezi mogli da kupuju za sebe. Kompanija Alibaba, koja je podržala inicijativu, pretvorila ju je u praznik za ljubitelje kupovine.
 
U ovom danu učestvuju i druge kineske platforme za e-trgovinu kao što su JD.com i mnoge druge, a od ove godine Alibabina podružnica Lazada u jugoistočnoj Aziji ponudiće popuste i van Kine tj. u Singapuru, Maleziji, Indoneziji, Tajlandu i Vijetnamu.
 
Međutim, Dan samaca u Kini je daleko najlepši.
  • Ekonom

    12.11.2018 06:47
    Ne znam
    Zarada nije isto što i prihod.Nisu zaradili nego prihodovali. Zarada je npr. 10% od prihoda, ili manje....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.