Posle Vizera i Rajaner ukida liniju iz Niša

Avio-kompanija "Rajaner" obustaviće 31. marta letove na relaciji Niš-Diseldorf, potvrđeno je u toj irskoj niskotarifnoj kompaniji.
Posle Vizera i Rajaner ukida liniju iz Niša
Foto: Pixabay
"Nakon komercijalnog i operativnog ispitivanja i analize, linija između Niša i Dizeldorfa je otkazana za letnju sezonu 2019. godine. Korisnici usluga niškog aerodroma mogu koristiti druge letove naše kompanije do Berlina, Bratislave, Milana, Bergama i Stokholma", saopštili su iz menadžmenta "Rajanera" za Evropu.
 
"Rajaner" je od 4. novembra ove godine liniju Niš-Diseldorf već redukovao i, umesto dva puta nedeljno, njegovi avioni lete na toj liniji jednom nedeljno. Tu odluku irska kompanija obrazložila je štrajkovima zaposlenih, većim troškovima usled otkazanih letova i poskupljenjem nafte.
 
Pre "Rajanera", avio-kompanija "Vizer" najavila je da će početkom januara ukinuti letove od Niša do Malmea, uz obrazloženje da su avioni na toj relaciji nedovoljno popunjeni. 
 
Međutim, zaposleni u niškom aerodromu, koji žele da ostanu anonimni, kažu da je popunjenost aviona do Malmea i do Diseldorfa više nego odlična. 
 
Povom najave ukidanja letova do Diseldorfa, u Javnom preduzeću Aerodrom Niš, kazali su da je odluka o uspostavljanju ili ukidanju neke avio-linije "legitimno pravo avio-kompanije" i na nju aerodrom ne može da utiče. Poskupljenje cene avio-goriva, dodali su nadležni u niškom aerodromu, u nekoj meri uticalo je na to da avio-kompanije primene ekonomičniju strategiju poslovanja i usporilo odluku o uvođenju novih linija. 
 
Država je preuzela vlasništvo i upravljanje aerodromom "Konstantin Veliki" u avgustu ove godine, a od tada je uvedena jedna nova linija - do Beča.
 
Niški aerodrom trenutno ima 11 avio-linija, a ukidanje linije do Malmea i Diseldorfa, značiće smanjenje na devet.
  • Nikola

    23.11.2018 13:29
    Napredni plan
    Ništa se ne brinite. Smišljen je Napredni plan gde se prvo uništava, pa onda prodaje nekim privatnicima za džabe. Isproban recept
  • ex Pezos

    22.11.2018 07:49
    DA ...
    ....da .Svima je jasno da je ovo tiho i lagano "gasenje" Konstantina , da bi se Francuzima , koji nam se rugaju i sprdaju se sa nama , napravio posao na "Tesli".
  • Logi

    21.11.2018 21:19
    mesta za princa
    Nova uprava pravi mesta za nekog princa ili šeika da dovuče svoje avione u kojima će ista ta karta za Dizeldorf koštati 200e.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.