Radnici "Amazona" štrajkovali na "Crni petak"

Radnici u logističkim centrima "Amazona" u Nemačkoj i Španiji štrajkovali su, napustivši radna mesta na "crni petak".
Radnici "Amazona" štrajkovali na "Crni petak"
Foto: Pixabay
Iz "Amazona" u Nemačkoj kažu da je oko 620 radnika učestvovalo u protestima u njihovim objektima u Bed Hersfeldu i Rajnbergu, ali da je većina zaposlenih nastavila da radi, tako da nije bilo uticaja na narudžbine kupaca.
 
Nemački sindikat Verdi u sektoru usluga pozvao je radnike "Amazona" da štrajuku 24 sata do ponoći između petka i subote, zahtevajući bolje plate i ugovore o radu kojima se garantuju bolji radni uslovi. 
 
"Amazon Nemačka" je saopštio da za poslove u kompaniji nude "konkurentne plate i sveobuhvatne doprinose od prvog dana zaposlenja". Zaposleni zarađuju početnu platu od 10,78 evra na sat, a nakon dve godine u proseku primaju mesečnu platu od 2.397 evra. 
 
Radnici u najvećem skladištu "Amazona" u Španiji, u San Fernando de Enaresu, takođe su juče napustili radna mesta, a štrajkovaće i danas. 
 
Sindikati su saopštili da u protestima učestvuje između 85 i 90 odsto zaposlenih. Iz kompanije "Amazon Španija", međutim, kažu da to nije tačno i da većina zaposlenih obrađuje narudžbine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.