Pored cene i zastava zemlje proizvođača na svim proizvodima na Kosovu

Na Kosovu će početkom sledeće godine početi primena uredbe po kojoj na svakom proizvodu, pored cene, treba da bude istaknuta i zastava zemlje-proizvođača, preneo je danas portal koha.net.
Pored cene i zastava zemlje proizvođača na svim proizvodima na Kosovu
Foto: Pixabay
Po navodima portala, cilj uredbe je da se kupcima omogući da lakše identifikuju robu i da se opredele za domaće proizvođače.
 
"Zastava zemlje porekla robe treba da se postavi blizu prodajne cene za jedinicu, ne dalje od centimetra od cene proizvoda. Veličina zastave koja pokazuje zemlju porekla robe treba da bude u proporcionalnoj veličini s cenom proizvoda", kaže se u administrativnom uputstvu koje treba da bude usvojeno do kraja godine.
 
Opozicija na Kosovu ocenila je da je pored te "patriotske mere", potrebna "mnogo sadržajnija ekonomska politika koja će doprineti snaženju domaćih proizvoda".
  • Almir

    08.12.2018 20:00
    Najgore
    Nigde nije bajno, niti su naši političari cvećke ali Kosovo je verovatno najgore područje za život u Evropi u svakom smislu: terorizam, trgovina narkoticima, trgovina ljudima, politički lideri ratni zločinci, izolacija i otvoreni nacizam prema pripadnicima drugog naroda. Jadni ti ljudi dole.
  • Piško

    08.12.2018 17:50
    ...
    Poraz Vučićeve politike.
  • Drr

    08.12.2018 17:02
    Fuj
    Obični balkanski fašistoidi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.