Velik pad akcija Aerodroma "Nikola Tesla"

Posustalo trgovanje i strmoglavi pad BELEX indeksa i akcija Aerodroma "Nikola Tesla" obeležili su trgovački dan na Beogradskoj berzi.
Velik pad akcija Aerodroma "Nikola Tesla"
Foto: 021.rs
Ukupan promet na trgovanju iznosio je svega 3,5 miliona dinara (29,8 hiljada evra).
 
Indeks BELEX15 se stropoštao za 3,2 odsto na 694,97 poena, a BELEXlajn je potonuo za 1,6 odsto na 1.511,93 poena. 
 
Sedmocifren dinarski iznos dostiglo je samo trgovanje akcijama firme Impo Seval iz Sevojna s prometom od 1,2 miliona dinara, po nepromenjenoj ceni u odnosu na prethodno trgovanje od 3.000 dinara. 
 
Galenika Fitofarmacija se takođe zadržala na ranijem nivou od 2.700 dinara, dok je Naftna industrija Srbije oslabila za 0,1 procenat na 679 dinara. Prioritetne akcije duvanske industrije "Filip Moris" jedine su se našle na listi dobitnika dana sa rastom od 0,2 odsto na 3.128 dinara. 
 
Aerodrom "Nikola Tesla" je trgovanje zaključio s debelim minusom od 19,2 procenta na 1.131 dinar. Akcije Aerodroma su pre samo dve nedelje, 25. decembra, zabeležile najviši nivo od 1.956 dinara, a od tada je njihova cena krenula nizbrdo. 
 
Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali s minimalnim udelom od 2,38 odsto, pri čemu su se u kupovini uzdržali, a u prodaji su učestvovali sa 4,76 odsto. Danas nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija