Nema više državnih subvencija za trgovce

U budžetu Srbije za ovu godinu planirano je 15 milijardi dinara za subvencije za nova radna mesta, međutim, prevashodno za zapošljavanje radnika u fabrikama i delom za sektor informaciono-komunikacionih tehnologija, ali ne i za, što je novina, oblast usluga međunarodne trgovine i hotelskog smeštaja, piše "Politika".
Nema više državnih subvencija za trgovce
Foto: Pixabay
List navodi da je ovo za 2,5 milijardi dinara više nego prošle godine i najviše u poslednjih 12 godina kada su subvencije uvedene i dodaje da u Ministarstvu privrede kažu da su ove uredbe razdvojene i da će biti donete nove za prehrambenu industriju.
 
"Uredbom o određivanju kriterijuma koju je Vlada Srbije usvojila krajem prošle nedelje, predviđeno je da, osim za otvaranje novih radnih mesta u proizvodnji, podsticaji mogu biti dodeljeni i za usluge servisnih centara i podršku poslovnim operacijama", piše "Politika".
 
Investitori će dobijati od 3.000 do 7.000 evra po radnom mestu, u zavisnosti od toga u koje sredine ulažu, a minimum uloženih sredstava kretaće se od 100.000 evra u nerazvijene sredine do 500.000 u one razvijene.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija