Tesla otpušta 3.000 radnika

Američki proizvođač automobila i električnih motora Tesla otpustiće skoro 3.000 radnika.
Tesla otpušta 3.000 radnika
Foto: Pixabay
BBC javlja da je osnivač Tesle Elon Mask u mejlu poslatom zaposlenima naveo kako su vozila te kompanije još uvek preskupa za većinu ljudi.
 
Mask je ukazao na poteškoće kada je reč o jeftinijoj proizvodnji ukoliko se koristi nova i razvijena tehnologija. Upravo to je, dodaje Mask, razlog zbog kojeg će doći do otpuštanja oko sedam odsto radne snage.
 
Dodao je kako je kompanija u četvrtom kvartalu 2018. godine imala malu zaradu i da nemaju drugog izbora, nego da smanje broj radnika.
 
Tesla nekoliko puta nije uspeo da ispuni ciljeve u proizvodnji, trenutno ima više od 45.000 radnika, a smanjenje radne snage za sedam odsto znači da će bez posla ostati oko 3.000 radnika.
  • Ns 49

    19.01.2019 16:41
    Henri Ford je bio najuspešniji uproizvodnji automobila jer je napravio prvu lančanu proizvodnju seftinih automobila koje bi mogao da kupi svaki radnik.
    Jaka Američka ekonomija i država bi trebala da poamogne proizvodnju ovakvog automobila ali mi se čini da je i njen vlasnik bio i sad je protiv Trampa ali koji sve čini za opstanak i ostanak automobilske industrije u SAD ali ga malo ko sluša.
  • Pera

    19.01.2019 13:47
    @Vlada
    Ne znam gde si druže formirao to mišljenje o Tesli ali nema veze sa životom.

    Tesla Motors je krenuo da targetira najimućnije slojeve jer je tehnologija bila skupa i drugačije nije bilo moguće. Nakon Roadster modela koji je bio egzotika su krenuli modeli namenjeni poslovnim ljudima na viskoim pozicijama (Model S i Model X) a za njima Model C kojim se prilazi prosečnom čoveku u državama dobrog standarda. Da ne pričamo još o tome da je Tesla Motors uložio bruku novca da napravi svoju fabriku baterija i obori cenu na tržištu da bi mogao praviti jeftinije automobile.

    To je pored svega što sam rekao i jedini veliki proizvođač automobila koji ne ausorsuje proizvodnju već je maksimalno insorsuje. Ne pravi se ništa po Kini, ne savijaju kablove u Srbiji, čak se i ne prodaje tradicionalnim kanalima... Bukvalno nema firme u industriji koja ima tako fer pristup.

    Ali naravno, to ne sprečava nekoga ko niti zna o čemu govori niti želi da sazna da piše gluposti.
  • Vlada

    19.01.2019 09:44
    ---
    Koncept automobila koji je Elon Musk razvio je pre svega elitistički. Njegova filozofija koja se ogleda i kroz automobilsku industriju je elitizam, jer i on sebe smatra takvim. Pogledajte njegovu investiciju za tunel ispod grada koji će da koriste samo odabrani. Tesla automobili mogu da imaju prođu kod onih kojima je bitan statusni simbol, ali ne i onima koji auto treba radi onoga čemu je on namenjen - za prevoz ljudi i roba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.