Komercijalna banka korak bliže da bude prodata

Ministarstvo finansija trebalo bi u sredu da potpiše ugovor sa međunarodnom kompanijom "Lazard", koja će biti savetnik za izbor strateškog partnera za Komercijalnu banku, saznaje Tanjug.
Komercijalna banka korak bliže da bude prodata
Foto: 021.rs
Privatizacija Komercijalne banke bila je jedna od tema razgovara čelnih ljudi Ministarstva finansija sa predstavnicima Misije MMF-a koji borave u Beogradu još danas.
 
Ministar finansija Siniša Mali rekao je za RTS da će tokom ove nedelje biti potpisan sporazum sa savetnikom koji će pomoći da se sagledaju strateške opcije, šta i kako raditi sa Komercijalnom bankom u budućnosti. 
 
"Prošle godine smo bili uspešni i našli smo partnera i za RTB Bor i za Aerodrom 'Nikola Tesla'. Hoćemo da vidimo i na koji način da pronađemo strateškog partnera i za Komercijalnu banku. Ideja nam je da država izlazi iz onih delatnosti gde nema potrebe da bude i da se koncentrišemo na pravljenje okruženja koje će biti podsticajno i za privatni i državni sektor", rekao je Mali za RTS.
 
Kompanija "Lazard" bila je i savetnik u privatizaciji Aerodroma "Nikola Tesla". 
 
Inače, Republika Srbija je većinski vlasnik i ima 41,7 odsto vlasništva u Komercijalnoj banci. Pored države, deo vlasništva ima Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i "The International Finance Corporation" (IFC), deo Svetske banke, kao i dva fonda koji svi zajedno imaju vlasničko učešće od 41,4 procenta.
 
Udeo u vlasništvu ima i nekoliko preduzeća koja drže nešto više od po jedan odsto, a ostatak čine mali akcionari.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija