Mali akcionari PKB-a podneli tužbu, traže svoje akcije

Grupa malih akcionara, bivših radnika i penzionera PKB-a, podnela je Privrednom sudu u Beogradu tužbu jer nisu mogli da ostvare svoje zakonsko pravo na besplatne akcije po osnovu radnog staža u toj firmi, preneo je list Danas.
Mali akcionari PKB-a podneli tužbu, traže svoje akcije
Foto: 021.rs
Tužbom je obuhvaćena Republika Srbija, odnosno Ministarstvo privrede, jer je država od 2016. preuzela vlasništvo nad Korporacijom.
 
"Besplatne akcije, po članu 342 Zakona o privrednim društvima, prelaze iz društvenog kapitala tog preduzeća, ali je malim akcionarima uskraćen uvid u dokumentaciju iz koje bi ustanovili iznose svojih pojedinačnih udela", kazao je advokat Udruženja penzionera i bivših radnika PKB-a Saša Gemaljević, koji je u njihovo ime podneo tužbu.
 
Prema njegovim rečima, mali akcionari su se u više navrata obraćali bivšoj firmi i tražili ostvarivanje tog svog prava, ali su se u korporaciji oglušili o te zahteve. Gemaljević je naveo da se nada da će mirnim putem i bez suda biti pronađeno rešenje za ostvarivanje zahteva malih akcionara.
 
Firma Al Dahra, registrovana u Irigu, kupila je početkom oktobra prošle godine nepokretnu imovinu PKB i zavisnih preduzeća za nešto više od 105 miliona evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija