Reklame banaka kontrolisaće NBS

Narodna banka Srbije namerava da ubuduće prati kako se banke oglašavaju, da li su im reklame tačne, pristojne, da li vređaju klijente ili konkurenciju, piše Politika.
Reklame banaka kontrolisaće NBS
Foto: 021.rs
NBS će, prilikom prethodne kontrole novih proizvoda, zahtevati da joj se dostave oglasne poruke, odnosno opis oglasne kampanje kako bi mogla da oceni da li su usaglašeni sa odlukom koja reguliše standarde i pravila. Centralna banka će reagovati merama iz svoje nadležnosti ako uoči nepravilnosti.
 
To znači da, recimo, banke ubuduće neće moći da kažu mi smo najbolji, najpovoljniji, vaša štednja je kod nas najsigurnija...
 
Ubuduće neće biti ni oglasa o kreditima sa nula odsto kamate, osim ako banka zaista ne reklamira kredit uz koji ne idu nikakvi prateći troškovi.
 
Ovo su samo neke od novina u domenu oglašavanja bankarskih usluga, koje uvodi NBS, a koje treba da startuju od 1. aprila, piše Politika.
  • Smoki

    25.02.2019 11:27
    Pre 2 god. odem u banku jer im je na sajtu pisalo kamata 2.3 (povoljnija od ostalih). Kad tamo kaze meni gospodja, kamata je 2.6. Reko kako onda na sajtu pise 2.3? - kaze da, ali to je za one koji imaju primanja 2000e i vise... Rekoh, dobro a sto to ne pise na sajtu? Kaze, eee pa ne mozemo to da stavimo na sajt....
  • JS

    23.02.2019 21:13
    Takse
    Bolje bi im bilo da kontrolisu kamate takse i provizije banaka a ne reklame. Ali od reklama njima ne ide u dzep, jos uvek..
  • Zoki 021

    23.02.2019 14:09
    JorGovanka
    Ova nema pametnija posla pa će da kontroliše reklame??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.