Ujedinjeni Arapski Emirati opraštaju građanima 87 miliona evra dugova

Fond za poravnanje dugova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima objavio je planove za otpis kredita u vrednosti od 361 miliona dirhama, što je skoro 87 miliona evra.
Ujedinjeni Arapski Emirati opraštaju građanima 87 miliona evra dugova
Foto: Pixabay
Ova mera ima za cilj da osigura pristojan životni standard svim građanima UAE, zajedno sa visokim nivoom društvene stabilnosti, rekao je predsednik Vrhovnog komiteta Fonda za namirenje duga Džaber Mohamad Ganem Al Suvaidi.
 
Prema Al Suvaidiju, velikodušan gest će smanjiti finansijski teret za državljane zemlje.
 
Kako navodi B92, opraštanje dugova podudara se sa Godinom tolerancije, koju je najavio predsednik UAE Šaik Kalifa Bin Zajed Al Nahian. Inicijativa će biti implementirana u bliskom partnerstvu između Federacije UAE i Centralne banke UAE, sa 13 lokalnih zajmodavaca koji učestvuju u programu.
 
Nacionalne banke koje će otplatiti dugove uključuju Islamsku banku Abu Dabi, poslovnu banku Abu Dabi, Emirates NBD, prvu banku Abu Dhabi, Islamsku banku Dubai, Narodnu banku Ras Al-Khaima, Al Hilal banku, Narodnu banku Union, Noor Bank, Emirates Islamic, Komercijalnu banku Dubai, Islamsku banku Sharjah i Arapsku banku za investicije i spoljnu trgovinu.
 
Vlada je, takođe, pokrenula posebne sesije za podizanje svesti o poboljšanju finansijske pismenosti građana Emirata, pružajući detalje o rizicima života "na kredite" i podučavajući mlade ljude kako da upravljaju svojim finansijama.
  • Kiza

    27.02.2019 13:38
    A kod nas ?
    I nije neka vest, i kod nas se oprastaju dugovi zvezdi 50 MILIONA EVRA a partizanu 30 MILIONA EVRA...to se odnosi samo na fudbal, a da nepricamo o celom sportskom drustvu ova dva kancera srpskog sporta..
  • Aleksandar

    26.02.2019 09:25
    Isto kao kod nas
    Mi vracamo zelenaske kamate npr. na CHF, ako oni ne moraju da vracaju ni glavnicu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.