Počinje Kopaonik biznis forum

Kopaonik biznis forum (KBF), počinje danas, 3. marta i okupiće više od 1.300 učesnika, a u njihovom fokusu biće kako postići snažan ekonomski rast i obezbediti brže približavanje prosečnom standardu Evropske unije.
Počinje Kopaonik biznis forum
Foto: Screenshot
Kako je najavljeno, forum će otvoriti predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Iako ovogodišnji Kopaonik biznis forum počinje u nedelju, 3. marta specijalnim događajima, svečano otvaranje zakazano je za naredni dan, 4. marta, učešćem predsednice Vlade u okviru plenarne sesije na temu "Makroekonomske osnove za snažan rast". 
 
Centralna tema ovogodišnjeg Foruma koji se održava u hotelu Grand biće - "Srbija 10 godina posle velike recesije: Snažan rast kao imperativ".
 
Tokom četiri dana biće organizovano 26 panela, tri plenarne sesije i šest specijalnih događaja, najavio je predsednik Saveza ekonomista Srbije (SES) i predsednik Programskog odbora KBF Aleksandar Vlahović. 
 
Kako je najavljeno, prvog dana foruma, 4. marta obratiće se premijerka Ana Brnabić, potom guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ministar finansija Siniša Mali...
 
Za drugi dan foruma najavljeno je učešće ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, ministra rada Zorana Đorđevića, ministra za inovacije i tehnologiju Nenada Popovića.
 
Takođe na KBF pored ministara iz Vlade Srbije, obratiće se i najznačajni srpski privrednici iz bankarskog, osiguravajućeg, ICT sektora, sektora trgovine, turizma, energetike, poljoprivrede, farmaceutske industrije, predstavnici javnih preduzeća, lokalnih samouprava, međunarodnih finansijskih institucija, ambasadori, privrednici iz regiona, predstavnici Fiskalnog saveta, kao i domaći i strani ekonomski teoretičari.
 
Specijalni gost ovogodšnjeg KBF biće predsednik Svetske akademije nauke i umetnosti Geri Džejkobs, a prvi put na forumu kao specijalni gost biće i generalni direktor za proširenje pri Evropskoj komisiji Kristijan Danijelson.
 
Neke od tema koje će biti zastupljenje na KBF su start-apovi kao digitalni pokretač Srbije, regionalni ekonomski razvoj Zapadnog Balkana, osnaživanje digitalne ekonomije, kreativna ekonomija, inovacije...
  • Jadan gost

    03.03.2019 14:05
    Bunike i samo bunike
    Gostu, Predsedniku Svetske akademije nauke i umetnosti Geri Džejkobsu pohvaliće se naša elita kako se grade nelegalni objekti, kako se 40 godina grade autoputevi , kako se lepi betonski potporni zid da lako otpadne. Gost takve umove još nije sreo u svojoj karijeri.
  • Pančićev vrh

    03.03.2019 13:44
    Biznis vrh na Pančiću
    Svečana večera u nelegalnom nevidljivom restorančiću od 1000 kvadratića na Pančićevom vrhu. Verovatno će reći da ga nisu ni videli kao što ministarka i preCednik opštine nisu znali da se gradi. Volkaće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija