Udruženje CHF Srbija zaustavilo pregovore s bankama oko kredita u švajcarcima

Predstavnici udruženja građana CHF Srbija zaustavili su pregovore sa bankama o rešavanju problema njihovih kredita u švajcarcima jer, kako kažu, nije bilo moguće usaglasiti se oko spornih pitanja.
Udruženje CHF Srbija zaustavilo pregovore s bankama oko kredita u švajcarcima
Foto: Pixabay
Sastanak su prekinuli zbog zahteva banaka da najavljeni Leks specijalis sadrži odredbu kojom se ugovori sklopljeni sa korisnicima kredita ozakonjuju, iako je stav Vrhovnog kasacionog suda bio suprotan.
 
Udruženje nije htelo da pristane ni na odredbu po kojoj se, svakome ko pristane na konverziju kredita, onemogućava dalje ostvarivanje pune kompenzacije pred sudom.
 
"Mi zapravo tražimo da, ukoliko bilo šta ima što može biti sporno, da to bude pravni rizik banke, a ne države Srbije. Ukoliko bi država Srbija danas zabranila bilo kome potpunu kompenzaciju, tada bi ona bila i odgovorna. Smatramo da je, kada su sporni krediti u pitanju, država Srbija već dovoljno napravila nepromišljenih poteza i želimo jednostavno da stavimo tačku na to. Dakle, zakon može biti donet i bez nas, mi nismo neko ni ko je predlagač zakona, niti sedimo u Skupštini, mi smo samo građani ove države, koji smatraju da postoje neke granice. Za nas su granice ustavnost i zakonitost", kaže za N1 Jelena Pavlović, zastupnica udruženja CHF Srbija.
  • Ko

    15.04.2019 14:19
    Ko je ovastio i pod čijom ingerencijom i za koga, ovo udruženje pregovara u ime svih korisnika kredita....
    Kako su oni izabrani da vrše pregovore...ili su po nečijem nalogu oni tu.
    Treba se zapitati...mene niko nije pitao niti sam koga ovlastio da u moje ime pregovara...i nisam jedini...
  • darko

    14.04.2019 20:44
    ne znam kome je teže izvući dinar iz džepa i ko su veći lešinari, banke ili vlast...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.

Šta sa cenom struje i gasa?

Mada tokom prolazećeg zimskog perioda gotovo da nije bilo hladnijih dana, time ni velikog utroška struje, odnosno gasa, ovih dana mnogo se priča o ceni najvažnijih energenata.