MMF: Građani su gubitnici trgovinskog rata SAD i Kine

Potrošači u SAD i u Kini nedvosmisleno su gubitnici trgovinskog rata između dve zemlje, prema istraživanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koje odslikava štetu koju dugotrajni spor pravi na obe strane.
MMF: Građani su gubitnici trgovinskog rata SAD i Kine
Foto: Pixabay
Istraživanje MMF-a je pokazalo da američki uvoznici gotovo u potpunosti snose troškove američkih tarifa na kineske proizvode, koji potom prebacuju na potrošače kroz povećanje cena pojedinih proizvoda, na primer veš mašina.
 
U izveštaju MMF-a se ocenjuje i da veće tarife štete i ekonomskom rastu.
 
"Iako je uticaj na globalni rast u ovom trenutku relativno skroman, najnovija eskalacija bi mogla značajno da utiče na pogoršanje poslovne klime i raspoloženja na finansijskim tržištima, da poremeti globalne lance snabdevanja i ugrozi predviđeni oporavak globalnog rasta u 2019. godini", navodi se izveštaju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija