Raste broj srpskih investicija u Sloveniji

Ambasador Slovenije u Srbiji Iztok Jarc rekao je da je broj srpskih investicija u Sloveniji u porastu i pozvao kompanije iz Srbije da aktivnije posluju u njegovoj državi, što je u obostranom interesu.
Raste broj srpskih investicija u Sloveniji
Foto: 021.rs
Jarc je sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem u Novom Sadu razgovarao o tome da se na jesen organizuje susret srpskih i slovenačkih privrednika, što bi dodatno unaprijedilo ekonomsku saradnju i omogućilo povezivanje srpskih i slovenačkih investitora u različitim oblastima.
 
On je rekao da je za Sloveniju interesantna i razmena iskustava koja Novi Sad ima kao nosilac titule omladinske prestonice za 2019. godinu i evropske prestonice kulture za 2021, saopšteno je iz Biroa Pokrajinske vlade za odnose s javnošću.
 
Sagovornici su ocenili da bi saradnja Slovenije i Vojvodine morala da bude intenzivirana u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, te da ima prostora za saradnju i u kulturi, i to direktnim povezivanjem kulturnih ustanova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija