Neizvesna sudbina BIP-a

Sudbina jedine beogradske pivare je za sada neizvesna, a mediji od jutros prenose različite informacije - od toga da su radnici u pogonima BIP-a dobili otkaze do vesti da su svi zaposleni na kolektivnom odmoru do sredine jula.
Neizvesna sudbina BIP-a
Foto: Pixabay
Kako je Beti potvrđeno u fabrici Beogradske industrije piva (BIP) svi zaposleni su na prinudnom odmoru do polovine jula, a nakon toga biće poznato da li će ta firma u stečaju možda nastaviti da radi sa smanjenim brojem ljudi.
 
Sajt B92 je preneo da će ta fabrika najverovatnije biti zatvorena.
 
Kako prenose mediji, makedonski biznismen Svetozar Janevski, koji je 2017. godine zakupio pogone BIP-a nije uspeo da konsoliduje situaciju u toj fabrici, zbog čega je odlučio da napusti BIP.
 
Iz Agencije za licenciranje stečajnih upravnika za N1 su naveli da je stečajni postupak nad BIP-om pokrenut 2016. godine, kada je doneto i rešenje o bankrotstvu a da je kompanija "M-6 Eden SRB", koja je bila zakupac BIP-a raskinula ugovor po poslovno-tehničkoj saradnji početkom jula ove godine.
 
Kako su naveli, radnicima koji su bili angažovani u proizvodnom procesu, raskinuti su ugovori koji su oni imali sa kompanijom makedonskog biznismena Svetozara Janevskog.
  • Laloš

    06.07.2019 21:00
    @Nick

    Meni žao Kvasa obožavam BIPov Kvas jedini pravi (pored ruskog).
  • Nick

    06.07.2019 12:29
    @Laloš
    Tačno je prijatelju kako si naveo - ko je bio u Dablinu i obišao pivaru jasno mu je o čemu pričaš. Šteta za BIP, čak ni ovo novo pivo koje su izbacivali nije bilo loše, po meni bilo je iznad Lava, Jelena a dve klase iznad Lowenbrau (koji se prodaje kod nas), apatinskog i Meraka. Koštalo je 50tak din 0,5l i to je bila prava mera (posle su podigli na 57-60 din čime su cenovno ušli u klasu znatno boljeg Laškog i NS Amstela). Ono sa fotkama fudbalera na etiketi je bilo dosta odbojno i džiberski. Sve u svemu - šteta!
  • Laloš

    06.07.2019 10:58
    Nije BIP Guinness. Jedina sličnost između ovih pivara je da su im proizvodni pogoni blizu centra glavnih gradova. Naravno da će BIP ov pogon biti srušen i da će na njegovom mestu "Arapi" izgraditi stambene zgrade i tržne centre. Dok će Guinness i dalje proizvoditi i zaradjivati milijarde a proizvodni pogon ce posećivati hiljade turista svake godine. E zato Srbija neće nikad biti kao Irska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.